A wc-tartályt esővíz hordóból tölteném, az alja olyan magasan lenne mint a wc öblitő tartályának a teteje, elegendő lesz-e a nyomás hogy az öblitővíztartályt megtöltse?
koszonom a valaszokat!
a wc tartaly toltesere szeretnem hasznalni az esovizet es a wc tartalybol a wc oblitesere.tehat a hordo alja a wc tartaly magassagaval egyszintben van 3/8 ados cso szuro golyoscsap T eloszto amivel halozatra is ralehet csatlakozni szarazsag idejen aztan csatlakozas a tartalyhoz.ha a tartaly tetejet leveszem es a szelepet kiveszem tolti a hordobol a viz a tartalyt.de ha az uszos szelepet beteszem,nem eleg nagy a hordoban a nyomas hogy a szelepen keresztul atnyomja a vizet.vizes boltban nem tartanak csak halozati nyomasrol mukodo uszos szelepeket...a hidroformosoknak nincs ilyen szeleuk ok szivattyu segitsegevel oldjak meg a nyomast foldben elhelyezett esovizgyujtobol.az az igazi baj hogy kell egy bizonyos nyomas ahhoz hogy a jakabszelepen keresztul a viz bearamoljon a wc tartalyba,itt vagyok elakadva...a szelepet kellene atalakitani valamilyen modon,ugy hogy az a halozati nyomasnal se szenvedjen kart....
"..a szelepet kellene atalakitani valamilyen modon,ugy hogy az a halozati nyomasnal se szenvedjen kart...."
Nem fog kárt szenvedni, csak az az átáramló keresztmetszet, ami a hordódról normális idő alatt töltené meg a WC-tartályodat, az hálózati nyomásról átmegy tűzoltó-fecskendőbe. :)
A nyomás-keresztmetszet-térfogatáram fizikai hármast nem lehet megerőszakolni.
A hordós befolyást mindenképpen külön kell kezelned. Már csak azért is, mert ha a hordód és a hálózati cső össze lenne kötve egy szelepre, a hálózati nyomás a hordódba lőné fel a csapvizet, mert sokkal nagyobb a nyomása, mint a tele hordód hidrosztatikai nyomása.
Mivel csőszerelék-boltban valóban nem fogsz elég nagy áteresztésű szintzárós szelepet kapni, gondolom elektromos szintkapcsolót meg relés csapot nem akarsz venni, én más megoldást javasolnék. Csak ezt egyszerűbb megrajzolni, mint szóban magyarázni.
Rajzolok, aztán jelentkezem.
Huh, sűrű volt a hétvége, nem jutottam hozzá.
De előre jelezhetem, valami olyan köztestartály megoldásra gondoltam, mint a madáritató, ami a saját vákuumával oldja meg, hogy csak annyit enged után ,amennyi a fogyás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!