Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Csinált már otthon valaki...

Csinált már otthon valaki működő állandó mágnes motort?

Figyelt kérdés
Ha igen akkor adjatok tanácsot!Érdemes bele fogni vagy tök baromság az egész?
2010. febr. 9. 14:54
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

"Érdemes bele fogni vagy tök baromság az egész?"

is. ha azért akarsz csinálni, mert nincs pénzed venni egyet, akkor tök baromság, mert olyan jót, mint amit venni lehet úgysem fogsz tudni csinálni.

ha azért akarsz csinálni egyet, mert meg akarod mutatni (leginkább magadnak), hogy képes vagy rá, akkor szép feladat.

2010. febr. 9. 15:10
 2/13 anonim ***** válasza:
Felesleges belefogni. A forgórészt elég bonyolult házilag megcsinálni, a vasmagot különösen. Ha valami csoda folytán mégis sikerül, nagy teljesítménye akkor sem lesz.
2010. febr. 9. 15:12
 3/13 A kérdező kommentje:
szerintem lehet félreérthetően írtam vagy én vagyok tudatlan :D de én úgy tudom ,hogy ilyet nem nagyon lehet venni :/ én a perendev féle mágnes motorra gondoltam konkrétan :) és ami anyagot találtam hozzá eddig abban nincs vas mag csak a mágnesek köré van egy fém gyürű téve a mágneses kioltás csökkentése végett
2010. febr. 9. 15:33
 4/13 anonim ***** válasza:
Ja, hogy örökmozgót akarsz? Hát, csinálhatod, de működni nem fog.
2010. febr. 9. 15:51
 5/13 A kérdező kommentje:
Te készítettél már ilyet otthon?
2010. febr. 9. 16:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Nem, de tanultam fizikát.
2010. febr. 9. 18:46
 7/13 anonim ***** válasza:

Én a mai napig nem tudok dönteni abban hogy a pl a perendev motor nem-e szemfény vesztés,bűvész mutatvány. Ha működik is ,előbb-utóbb a mágnesnek is elfogy az ereje,és valószínűleg igen kicsi lenne az az energia amit ily módon ki lehetne nyerni a szerkezetből,akármilyen óriásira is építenék meg a mágnes motort.

http://www.youtube.com/watch?v=PFGiWiXMHn0

2010. febr. 9. 21:34
 8/13 A kérdező kommentje:
én még nem tapasztaltam h a mágnesek elvesztik az erejüket :) egyszerű kiprobálni ha van két gyengébb mágnesed amit össze tudsz nyomni azonos polusainál és össze rögzíted akkor hamar kiderül mennyi idő mulva vesztené el... de szerintem soha nem veszti el szerintem :P szóval ha működik a dolog akkor addig amíg nem kopnak el a tengelyek addig működik a dolog!
2010. febr. 12. 10:57
 9/13 A kérdező kommentje:
18:46 én is tanultam de ez nem jelenti azt h nem létezik olyan mechanikai megoldás ami ugye nem fizika,hogy megoldja a kioltás problémát :) és ha ezt ki lehet küszöbölni akkor talán még működik is... de asszem kipróbálom és majd megírom működik e vagy nem :) már elkezdtem csinálni csak kevés az időm rá!
2010. febr. 12. 10:59
 10/13 A kérdező kommentje:
Azt hiszem itt a bizonyíték arra h működik :) persze nem az amire mindenki számított de szerintem hatalmas előre lépés!! [link]
2010. febr. 14. 13:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!