Arany szinítés elektrolízissel?
Nagyon veszélyes folyamat!!! Királyvizben lehet oldani az aranyat. Salétrom sav 65%-os (engedélyhez kötött) és sósav 33-37%-os 1:3 elegye. Maga a királyviz elkészitése is veszélyes folyamat védö felszerelések nélkül nem ajánlatos 3cl-nél több elkészitésével próbálkozni! A belehelyezett arany feloldódik benne. Az elektrolizishez kellene neked 2Volt és legalább 10Amper négyzetdeciméterenként. A gond az, hogy ha csak csepegteted az áramot a királyviz visszaoldja az aranyat. A higitása segithet, de az is veszélyes folyamat az exoterm azaz melegedés, hevülés miatt. A meleg amúgy a barátunk, mert az elektrolizis alatt nem árt ha 50-70Celsius fok körüli a folyadék hömérséklete. Iszonyatosan párolog!!! Elszivó nélkül semmi esélyed a. túlélésre! De inkább a hütés lesz a feladatod, mert a 10-12 Amper bizony heviteni fogja a folyadékot.
Nem tudom miért van szükséged annyira tiszta aranyra. De az biztos, hogy beolvasztásnál több szennyezöt viszel majd be mint az a 2ezrelék.
ékszereket csinálunk és arra gondolok hogy azért van tele ilyen foltokkal szöszökkel az anyag mert nem négykilences bár ez nekem is hihetetlen hogy attól a két százaléktól legyen ilyen főleg miután ez még be van ötvözve 585 re . Csak eddig négykilences volt beötvözve és az nem volt ilyen retek. Vagy az is lehet hogy most mondod nem patika tisztaságúak a lombikok és az amit látok nem is ezért van hanem mert az nem is arany hanem valami kosz ? De nem tudom elképzelni milyen kosz lehet a légköri poron kívül hisz elvannak mosva az üvegek ro vízzel.
Akkor az elektrolízist is királyvízbe kell csnálni melegítve ha jól értem de akkor ahoz is elszívó kell meg mniden nyavaja. Amúgy azt olvastam ha melegíted nátrium oxid keletkezik . Ez a mérgező vagy még mi van ott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!