Ha egy befőttes gumit félbe vágunk akkor mi változik és mi nem változik?
Figyelt kérdés
Fizika házi! (a dinamikát vesszük, Newton tehetetlenség törvénye, erőhatások, súrlódás)2010. febr. 5. 19:56
2/13 anonim válasza:
Nem tudom, szerintem olvasd át a definíciókat és akkor nézd meg hogy mi mire hat stb. Egyáltalán ki van feszítve vagy nincs? Gondolom változik a mozgásállapota.
3/13 anonim válasza:
Hogy vágod félbe? Hosszában vagy keresztben?
4/13 A kérdező kommentje:
csak egy vágás
nem lesz belőle kettő, két vége lesz a vágás után
2010. febr. 8. 15:14
5/13 anonim válasza:
Hát ami biztosan nem változik az a : tömege térfogata sűrűsége halmazállapota
Viszont fele olyan erővel el tudod szakítani utána
6/13 anonim válasza:
Ha nem lesz két darab, nem is vágod félbe! Egy almát sem lehet félbevágni úgy hogy nem lesz belőle két darab, márpedíg a kérdésedben félbe vágod.
7/13 A kérdező kommentje:
nem kritikát hanem tanácsot kértem! ne legyél már olyan hűde okos! tanár így mondta órán! és aki értelmes megértette és válaszolt is neki köszönöm szépen:):)
és ki kérdezte hogy mi lesz az almával ha félbevágják mert én biztos nem:D:D
2010. febr. 8. 20:23
8/13 anonim válasza:
akkor tanulj fizikát és ne azt kritizáld aki próbálja reálisan átgondolni a balf4szul feltett kérdésedet!
9/13 anonim válasza:
Már ne haragudj: tényleg rossz a kérdés.
Nem félbevágod (akkor 2 egyforma gumi lenne belőle), hanem elvágod.
Teljesen más minden így.
Nagyjából jól leírták az előzők: erő fele, hossz kétszeres, többi marad.
10/13 anonim válasza:
Az változik, hogy nem befőttes gumi lesz, hanem szemét. Lényegében semmire nem használható, amire feltalálták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!