Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Valószínűségi változok kulonbs...

Valószínűségi változok kulonbségének a szorásnégyzetére mi a képlet?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy D(x+y)=Dx+Dy+cov(x,y)

Azt irták valahol hogy D(x-y)=D(x+y)+Dx-Dy de ez nekem sehogy sem jon ki. Sőt szerintem azt jelentené hogy fuggetlen esetben a különbség Dje =2Dx

viszon D(cx)=c`2*Dx, ezek szerint független esetben D(x-y)=Dx+(-1)*(-1)*Dy=Dx +Dy? Most akkor ez hogy van?

#Szorás
2015. jan. 5. 16:14
 1/6 anonim válasza:

Igen az eredmény egy |

0|0

2015. jan. 5. 16:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Rögtön az elsőt rosszul tudod. Varianciákkal igaz.

Var(x+y)=var(x)+cov(x,y)+var(y).

Var (x-y)=var(x)-cov(x,y)+var(y)

2015. jan. 5. 18:07
 3/6 A kérdező kommentje:

1es a válaszodat nem tudom értelmezni

2es koszonom a választ, igy már tiszta. A variancia ugyan az, mint a szorásnégyzet úgy tudom.

2015. jan. 6. 14:35
 4/6 anonim ***** válasza:

Jól tudod. A variancia uaz, mint a szórásnégyzet!

(Egyébként jó tudni, hogy több val. változó összegének varianciája csak akkor lesz a varianciák összege, ha azok páronként függetlenek (ez erősebb kitétel, mint hogy függetlenek))!

2015. jan. 6. 16:06
 5/6 Endr 72 válasza:
Hozzákérdezhetek?Ez az egyenletsor mire jó?Mihez lehet használni?
2015. jan. 10. 07:30
 6/6 anonim ***** válasza:
Leginkább két valószínűségi változó összegének varianciáját lehet vele kiszámolni!
2015. jan. 10. 07:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!