Ezt a matek házit mégis hogy készítsem el?
Figyelt kérdés
Tanárnő csak ennyit írt fel: "Készítsetek egy háromszöget, súlypont (S), magasságpont (M), köré írt kör középpontja (O)..most mégis ezekkel mit kezdjek? Ez lenne az Euler-egyenes?2014. nov. 22. 16:21
13/17 A kérdező kommentje:
Megcsináltam először ugye a háromszöget, utána a súlypontokat, abból meglehet csinálni ugye a köré írt kör középpontját, és a magasságpontokat már csak simán megszerkesztettem körzővel..ugye feleztem minden vonalra és azokat behúztam..:)
2014. nov. 23. 22:01
14/17 anonim válasza:
OMG
"Készítsetek egy háromszöget, súlypont (S), magasságpont (M), köré írt kör középpontja (O)"
most esett le, hogy ez két értelmű, én fordítva értelmeztem, hogy az S,M,O alapján kell a háromszöget készíteni, és nem úgy, hogy készíts egy háromszöget és rajzold be az S,M,O-t :D
Ez a könnyebbik eset, amit most csináltál, a másik akár verseny feladat is lehetne..
Ebben az esetben tökéletes, látszanak a felező merőleges szerkesztések, a magasság vonal kiszerkesztése.. Nem látok benne hibát
15/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :D Volt is vele munka..a végére már azt se tudtam hogy hol vagyok..köszönöm amúgy a segítségeket. Ha nem adja meg rá az ötöst, akkor felgyújtom! :D
2014. nov. 23. 22:07
16/17 anonim válasza:
Ja most látom az O-pontot nem nevezted meg rajta :D de ezen kívül tényleg nem látok rajta semmit ami hiányozna
17/17 A kérdező kommentje:
Azokat majd beírosgatom, az már csak a külcsín! :D
2014. nov. 23. 22:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!