Valami jó elektronikus el magyarázná ezt? (lent)
http://www.youtube.com/watch?v=Mn3ECnITB3g
Amikor beköti a drótokat a telefonba akkor oda a vibrátor és a hangszóróhoz köti? Vagy hogy csinálja? és hogy kapja meg azt az áramkört hogy a végén szikrát ad? És amikor elsült a szikra akkor ujra hivja és ujra szikrát dob vagy ahhoz ot meg kell csinálni a drót végét?
Magyarázza el valaki kérem! Lehetőleg részletesen! Nagyon meg köszönném!
A vibrátorhoz köti a két drótot de úgy, hogy csak akkor zár az áramkör, mikor a vibrátor elfordul (el kezd forogni a hívás miatt).
Mikor zárul az áramkör akkor elég a gyújtóalkalmatosság (csak egyszer használatos). Ez első esetben egy olyan vezeték, ami nem bírja azt az áramot amit ráküld és ezért elég, értelemszerűen csak egy gyújtásra elég. A másik (model rocket sparker - másnéven model rocket igniter) az valami hobbi rakétásoknak egy begyújtó cuccos. Szerintem az is csak egyszer használatos. De amúgy ilyenből árulnak olyat is (nem tudom hogy hol) ami távvezérlésű, tehát akkor már telefon se kell hozzá, meg az valószínűleg bármennyiszer gyullad.
A videó lényege, hogy távolról vezérelhesd az áramkört, ami a rakétát gyújtja. A telefonnak a vibrátorában van egy forgó kis kalapács. Ez fogja majd rövidre zárni a két drótot, ha hívást kap a telefon, és ekkor jut feszültség a kép jobb oldalán kérdőjellel jelölt krokodilcsipeszekre. A rakéta gyújtását ezután bármilyen, áram hatására kellő hőt generáló alkatrésszel (a klip példaként egy alacsony árammal izzítható huzalt, vagy modellrakéta indítót mutatott) végezheted.
Személyes véleményem szerint ez a megoldás nem a legüzembiztosabb, és felesleges egy telefont kilyuggatni miatta. Sokkal egyszerűbb megoldás is van. Ha csak pár méterről van szó, akkor én fognék egy vezetékpárt, aminek egyik végére az indítót, a másik végére a feszültségforrást és egy kapcsolót szerelném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!