Én úgy tudom az IQ az egy olyan komplex tulajdonság, amit nem lehet meghatározni csak úgy, hogy az IQ az, amit az IQ teszt mér. Viszont sokféle IQ teszt van, akkor ezeket valamilyen módon összehangolják? Van egy standard közöttük?
Figyelt kérdés
2014. okt. 25. 01:21
11/12 anonim válasza:
8: Mert agresszív, nárcisztikus és a többi intelligenciában nem jeleskedik. Talán autista is.
12/12 BringaManó válasza:
A 9-es versenyző eltévedt: az IQ az intelligenciát méri (mi mást is jelenthetne az "intelligenciahányados"?...), és nemcsak a matematikai/logikai képességek tartoznak bele, hanem olvasd el pl. itt: [link]
Az más kérdés, hogy a különféle tesztekben különböző arányban szerepelnek ezek a szegmensek. A Mensánál is használt Raven-tesztről pl. azt hallottam, hogy bár valóban csak a logikai-vizuális-térbeli képességeket nézi, az eredménye mégis elég jól korrelál az átfogóbb módszerrel mért IQ-val. (Éppen ezért is használják ezt felvételi tesztként.)
(Ebben viszont már nyelvi és matematikai dolgok is vannak, meg memóriával kapcsolatos feladatok is:
[link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!