Miért nem halad el alattam a szerelvény míg én a levegőben vagyok?
Figyelt kérdés
Utaztam a HÉV-en amikor ötletelni kezdtem hogy mi lenne akkor ha a mozgó járműben felugranék.(Megy a szerelvény kb. 40 km/h-val én meg elkezdek ugrálni benne) Meg is valósítottam az ötletemet(nem nagyon néztek hülyének)
Miért van az hogy én "megyek" a HÉV-el együtt amikor a levegőben voltam? A szerelvénynek nem kéne továbbhaladni míg én a levegőben vagyok?
2014. okt. 11. 17:50
1/10 A kérdező kommentje:
Ne nézz hülyének pls :D
2014. okt. 11. 17:53
2/10 anonim válasza:
ha a szerelveny megy 40km/h-val es felugrassz attol te meg ugyanugy 40km.h-val haladsz tovabb, maxmimum a levego surlodasa az ami teged fekez, na jo emiatt lehet hogy mar csak 39.5/km/h-val mesz
3/10 anonim válasza:
sot, jobban belegondolva, a levego is mozog egyutt a vonattal, szoval az sem fekez semmit. tehat megmarad a 40km/h sebesseged. ha kiugranal a vonatbol akkor ott mar a levego nem mozogna, ezert az lefekezne teged;
4/10 anonim válasza:
Inerciarendszerrol hallottal mar...?
A HEV es te is 40 km/h vizszintes sebesseggel mozogtok, a te felugrasod ezt a mozgast nem befolyasolja, csak hozzaad egy fuggoleges osszetevot is. Kivulrol ez parabolapalyanak tunne, de belulrol nezve egy sima egyenesvonalu fel- es lefele mozgas.
5/10 anonim válasza:
Te mész 40-nel. Amikor ugrassz akkor úgy ugrasz, hogy közben 40-nel mész. Vagyis az ugrásod is á40-nel fog haladni. A gond akkor lenne, ha ugranál és a jármű hirtelen lefékezne, vagy ha hirtelen felgyorsítana.
6/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, így már megértettem csak eddig ez homályos volt számomra.
Ment a zöld kéz mindenkinek.
2014. okt. 11. 19:50
7/10 A kérdező kommentje:
4-es válaszoló még nem nagyon hallottam erről az inercia micsodáról mégcsak 13 vagyok. :D
2014. okt. 11. 19:53
8/10 anonim válasza:
Szerintem erre a józan paraszti válasz az, hogy azért, mert a járműben levő levegő együtt halad a járművel, és ezért egy zárt rendszert alkot. De próbálj csak meg egy nyitott járműben, vagy mondjuk egy HÉV tetején ugrani, amikor együtt szelitek az álló levegőt, ami így téged is fékez, mindjárt el fog haladni alattad :)
9/10 anonim válasza:
A Föld miért nem forog ki alólad, ha felugrasz? A Naprendszer mért nem megy el alólad, ha felugrasz?
10/10 anonim válasza:
Ha nem menne ki alólad a szerelvény, akkor állva kapaszkodnod sem kéne. De mivel mindenhol vannak kapaszkodók, így jó eséllyel mindenki küzd ezzel a problémával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!