K.F.C. kérdése:
Hogyan lehet megszerkeszteni egy háromszöget, ha adott a szárszög ( alfa ), illetve a háromszögbe írható kör sugara? ( A háromszög egyenlő szárú ) És az alfa felvételével kezdjük!
Figyelt kérdés
Sajnos nem tudom meghatározni a belé írt kör középpontját és itt akadtam el leginkább.2014. szept. 7. 19:21
1/7 anonim válasza:
A megoldás menetét részletesen egy dinamikus weboldalon akarom elkészíteni. Ez annak a vázlata:
A szerkesztés menete ebből is megérthető. Azért hagytam a képen a szögek értékeit, hogy jobban tudd ellenőrizni.
2/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm! :) sokat segítettél és még értem is
2014. szept. 7. 20:36
3/7 anonim válasza:
Szép, de sokkal egyszerűbben is lehet! :D
4/7 anonim válasza:
#3 -nak!
Érdekelne hogyan gondolod, mert akkor nem csinálnám én sem ilyen bonyolultan. Leírnád?
5/7 anonim válasza:
C-ből indítom a két szárat, a szögfelezőt elmetszem az egyik szárral párhuzamosan R magasságban -> K
Innen R távolságban egy merőleges -> A,B
(Remélem érthetően írtam)
6/7 anonim válasza:
Maradok az előző megoldásnál, most már dinamikus ábrával:
7/7 anonim válasza:
Tényleg egyszerűbb a második megoldás, de már nem kezdem újra a web-oldal készítést. Sajnálom, hogy nem hamarabb írtad le ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!