Melyek az energiahordozók használatának környezeti hatásai?
Attól függ, melyiké. De többnyire szmog, por, vegyi anyagok a levegőben (később a tüdődben, a véredben). Továbbá az előállításokhoz szükséges technológiától szennyeződik a föld (vele az élelmiszer), a vizek (és vele minden).
De ezt nem úgy kell érteni, hogy holnapra meghalsz tőle. Nem, csak rosszabb a kedélyed, fáradtabb vagy, kevesebbet bírsz, sérülékenyebb leszel, és rövidebb ideig élsz. Függően attól, milyen környezetben élsz, és menyire törődsz magaddal és a környezeteddel.
A környezeti hatások legfőbb jellemzői, hogy lassan hatnak, szemmel ritkán láthatók, keverednek más dolgokkal, és nagyon ritkán közvetlen a hatásuk, ezért aztán a tájékozatlan többség nem is hiszi el, hogy léteznek.
2/4, ha a csontban van velő, érdemes tovább boncolni a kérdést, igaz ahogy
3/4 írja a kémia könyvben mindez benne van, abba nem vagyok biztos, hogy
ezt mindenki tudja!!!!!!
Mire használjuk az energiahordozókat? POCSÉKOLÁSRA, környezetszennyezésre
és csodálkozunk hogy árt?
Csak a szenet írom le, hogy, hogyan hasznosíthatnánk az emberiség javára!!!!
A hordozóból kivonjuk az energiáját, ezt égetjük el, TISZTA ÉGÉSSEL, nem nyelnénk be a levegőből sok ártó anyagot, nem szállna a korom, füst és az éppen nem is annyira ártó CO2-ből sem teremne sok, mert azt talán mindenki tudja, ha bezabálunk a legfinomabb ebédből, az is árt a szervezetünknek!!!
A kérdés csupán az, hogy az energiával mit tudunk kezdeni, a
SZÉN ENERGIÁJA a "CO", ami mérgez, ne szívjuk be meneküljünk!!!(?) Nem, én a kémia könyvből tanultam, kevés oxigénnel izzással állítható elő,
mennyisége oxigénnel (levegővel) SZABÁLYOZHATÓ, elégetéséhez, az izzó szén
VÍZBŐL HIDROGÉNT állít elő, a CO és a hidrogén összekeverve, gyors égéssel, magas hővel, szabályozott szekunder levegővel elég, mivel az izzás és a gyors-égés TISZTA ÉGÉS, csak minimális CO2 keletkezik, majd a meleg CO2 és a nitrogén ütközései fűtenek, ha netán túlfűtené a kazánt, hideg nitrogén beengedésével a szekunder huzattal hűtheti a kazán vizét!!!
Milyen tiszta égés? Takarítani sosem kell!!!!! KAZÁN kell hozzá, nem amit
a boltban kaphat, talán van olyan kazángyártó, aki képes megcsinálni!!!!!
Ha kell rajzot tudok küldeni mérettel és használati utasítással!!!!!
Talán hasznos lehet amit leírtam, a könyvben ennyire részletesen nem
tárgyalják, az Ön feladata egyszerűbb és jobb lesz!!!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!