A sütőn a főzőlap azért van üvegből mert az gyorsan felveszi a hőt, vagy inkább azért mert gyorsan leadja?
Figyelt kérdés
2014. aug. 23. 17:46
1/7 Shai-Hulud válasza:
Azért, mert könnyebb tisztán tartani, és ha tiszta, akkor szép a felülete.
Egyébként igen célszerűtlen, mert az üveg rossz hővezető, azaz se nem veszi fel gyorsan a hőt, se nem adja le gyorsan.
2/7 anonim válasza:
Azért is, hogy lásd a benne levő ételt, és ne kelljen nyitogatni a sütő ajtaját.
3/7 Napfonat válasza:
4/7 anonim válasza:
Egyébként nem üveg hanem üvegkerámiából van.
Ezt arra fejlesztették ki hogy a hőtágulása minimális legyen.
Link:
5/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!
2014. aug. 24. 13:52
6/7 Xebulon válasza:
Egyik irányban hősugárzással is át tudja adni a hőt, viszont amúgy az üveg nem vezeti. Ezért az izzószál felett akár 200 fokos is lehet az üveg, míg tőle egy 1cm-re odadughatod az ujjad és csak 30-40 fokot érzel. Ja és ettől nem reped meg, na meg könnyen tisztítható, ha kifolyt és odaégett.
7/7 AttiM válasza:
Xebulon válasza a tuti. Ez egy speciális üveg (üvegkerámia, vagy csak simán: kerámialapos tűzhely), ami csak az fölfelé vezeti a hőt, oldalirányba viszont alig. Szép, biztonságos, és elég jól karcálló, viszont elég drága is. Óvatosan kell vele bánni: ha a főzőlap valamelyik szélén lepattan egy körömnyi darab, akkor egy idő múlva onnan kiindulva végig tud repedni az egész lap (mi így jártunk).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!