Hogy lehet megérteni igazán a matekot? Mit jelent a matek megértése?
Például, két negatív szám szorzata mindig pozitív, ebben hol a logika, hogy lehet ennek az értelmét megérteni?
Egy ideje érdekel, hogy miért nehéz tantárgy a többség számára a matek. Rengeteg helyen azt olvastam, hogy azért, mert sokan nem értik meg magát a feladatot csak elhiszik, hogy úgy van és kész. Például lehet, hogy egy adott személy már jó begyakorolt egy adott feladatot, de, ha azon egy kicsit is változtatunk már nem tudja.
Eltudná nekem valaki magyarázni, hogy mit jelent a matek megértése, illetve ezt példával bemutatni?
Ha érted azt, hogy mi a "szorzás", meg azt, hogy mi a "negatív szám", akkor nem lep meg, hogy "két negatív szám szorzata mindig pozitív".
Nagyjából ennyi.
Nem ezekkel van a gond, hanem magát az egészet megérteni. Nem csak elfogadni, hanem ténylegesen megérteni.
Mitől lesz pozitív két negatív szám szorzata? Lényegében logikai levezetésre lennék kíváncsi.
Nem a feladat a lényeg azt csak példának írtam.
A lényeg az, hogy hogyan lehet megérteni a matekot? Attól, mert valaki meg tud oldani egy matekpéldát még nem jelenti azt, hogy érti is csak egyszerűen begyakorolta a megfelelő lépéseket.
-20*-9=180
Mitől lesz plusz?
Nekünk ezt az iskolában senki sem magyarázta el.
Értitek, hogy mit szeretnék kérdezni? A lényeg nem a példa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!