Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Túlélhető az, ha valaki 10...

Túlélhető az, ha valaki 10 emelet magasból vízbe zuhan?

Figyelt kérdés
2014. márc. 27. 20:31
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Fura, én eddig úgy tudtam, hogy egy emelet 5 méter. Na mindegy.

Csak azért kérdezem, mert kíváncsi vagyok, hogy élhette túl Jason Bourne a zuhanást a CIA kiképzőközpontja tetejéről.

2014. márc. 28. 17:26
 12/15 anonim ***** válasza:
Na meg Jason Statham a felpörgetve filmből amikor a repülőből kiugorva még telefonált egyet ejtőernyő nélkül:)
2014. márc. 28. 20:21
 13/15 Vree ***** válasza:

A "puha víz" az egy hollywoodi filmes klisé, mindenki mindent túlél, ha a végén vízbe esik. :)

De azt mondanám hogy ez konkrétan igaz. 30 méter vízbe még simán nem csak a túlélhető, de a sérülés nélkül megcsinálható határon belül van. Megteszik rendszeresen mások is: a La Quebrada-i sziklaugrók rendszeresen ugranak 30-40 méteres magasságból a turisták kedvéért.

[link]

Ez pont egy 10 emeletes háznak felel meg.

Persze ehhez szakértelem és kockázatvállalás kell. Bármilyen hibás póz, rosszul felmért hely, úszó tárgy könnyen súlyos sérüléseket okozna.

Műugrásnál a még biztonságos 10 méternél szoktak maradni.

[link]

Az igaz, hogy ugyanezt mondjuk 2x akkora távolságról már profiknak sem ajánlatos megpróbálni. Egy 80 méteres zuhanás vízbe már mindenki számára halálos, de legalábbis nagyon komoly sérüléseket okoz (amit aztán követ a megfulladás).

Azok az öngyilkosjelöltek, akik hidakról ugrálnak például, nem igazán kíméletesen szoktak meghalni: összetöröd kezed-lábad, több tíz méter mélyen a víz alatt találod magad (igenis valós veszély, hogy valaki miután nagy esésben megsérült, esetleg nem tud a felszínre jönni), de van aki mindezt túléli és a hideg víz és a lehűlés végez vele.

2014. márc. 28. 21:35
 14/15 anonim ***** válasza:
Mondjuk ahhoz is kell egy bizonyos értelmi színvonal, hogy valaki öngyilkolászási szándékkal pont vízbe akarjon ugrálni...
2014. márc. 28. 21:39
 15/15 anonim ***** válasza:

Pedig elég sokan választották már ezt a módot. :(((

Nem tudom, tényleg olyan nagy "divat" volt-e Pesten egy időben, de született egy kuplé a témában:

https://www.youtube.com/watch?v=mp2rW8a1rTo

Kérdező: Még a régi típusú bérházakban sem éri el a belmagasság a 4 métert, nemhogy az 5-öt. Nézz utána. :)

2014. ápr. 2. 16:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!