Fourier sorfejtés, rendszeregyenletek, rendszer-válaszok, Laplace transzformáció témában létezik olyan leírás, ami szájbarágós és gyakorlatias?
Villamosmérnök lévén, humorosnak tartom, hogy a villamosmérnökök tevékenységét nem tartod annyira "praktikusnak", mint az informatikusokét... Nincs ez inkább fordítva?
No, van egy igencsak praktikus és gyakorlati -de meglehetősen idős-, könyv : dr. Fodor Gy. A Laplace-transzformáció műszaki alkalmazása. Müszaki kiadó. 1962.
Tele van gyakorlati példákkal. Ebből még ma is lehet dolgozni. Biztos, hogy minden jobb egyetemi könyvtárban, v. elektrotechnika tanszéken megvan.
Köszönöm a választ!
"a villamosmérnökök tevékenységét nem tartod annyira "praktikusnak", mint az informatikusokét... Nincs ez inkább fordítva?"
Ezt nem igazán értem. Talán én fogalmaztam rosszul, de a lényeg, hogy a magyarázatok, amiket találtam, nekem túl elméletiek, és nem tudom kihámozni belől a lényeget. (Nem vagyok nagy matekos.)
A lényeg, hogy egyrészt érdekel a téma, másrészt ZH lesz belőle(!), de ahhoz képest épp csak belekaptunk a témába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!