Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mennyi igazság van ebben a...

Mennyi igazság van ebben a free energy dologban illetve milyen jelenséget láthatunk?

Figyelt kérdés

[link]

Itt a link. Én eléggé hitetlen vagyok ezzel kapcsolatban még nem próbáltam. Esetleg valaki?? a működik akkor ezt hogy lehet magyarázni. Azzal a piezo-fejjel a gyerekek egymást szokták rázni, ha tényleg annyi feszültség lenne benne akkor meg is tudnák egymást ölni vele. Illetve bennem felmerült, hogy ugye az elektromos eszközöknek állandó áramot kell kapniuk a működéshez itt meg nem tudom mi szabályozná ezt az állandóságot. Nem értem :D

2014. febr. 7. 20:40
 1/4 anonim ***** válasza:

Hoax, egyszerűen.

Semmi köze a valósághoz, és nem, nem működik :)

Az áram nem kering csak úgy magától. Addig megy a körforgás, míg be nem áll egy egyensúlyi állapot. Másképpen fogalmazva: az elektronok azért mennek egyik helyről a másikra, mert valhol elektron többlet van, máshol hiány. Ha létrehozol vezető anyagból egy hidat eme két hely között, akkor itt áram folyik addig, ameddig ki nem alakul egy azonos töltöttségi állapot, tehát egy egyensúly. Ahogy létrejön az egyensúly, az elektronok nem mennek tovább :)

Pont ezért kell az erőmű, meg a mindenféle generátor, hogy folyamatosan potenciál különbséget keltsen, így áram vándoroljon a vezetékben. Ha összekötöd egy kábel két pontját, akkor nem lesz töltés különbség, ergo nem lesz áram sem.

2014. febr. 7. 22:30
 2/4 anonim ***** válasza:

"Mennyi igazság van ebben a free energy dologban"

Semennyi, ez egy becsapós videó.

Kb. mint a gyertyagenerátor, az Igazi Mao illetve az Olajfalók (Ropaci) című áldokumentumfilmek. Meg még sorolhatnám...

"illetve milyen jelenséget láthatunk?"

A legvalószínűbb, hogy indukciót láthatunk - a közelben valahol van egy erős, elektromágneses teret generáló, váltakozó árammal meghajtott tekercs - és az elosztóban is el van rejtve egy tekercs (illetve maga a feltekert kábel is tekercsként viselkedik). Mint egy transzformátor.

"Én eléggé hitetlen vagyok ezzel kapcsolatban"

Ez már jó irányvonal - egy kis egészséges kétkedés sosem árt.

"Azzal a piezo-fejjel a gyerekek egymást szokták rázni, ha tényleg annyi feszültség lenne benne akkor meg is tudnák egymást ölni vele"

Ezek a kis piezo-fejek pár ezer volttól pár 10 kV feszültséget képesek leadni. Viszont ezt igen rövid ideig (10-en pár ms-ig), és igen kicsi áramerősséget (pár mA-t). Így a leadott energia is harmatgyenge (annyira elegendő, hogy egy kicsit megcsípjen), ahhoz pláne hogy bármit is meghajtson.

2014. febr. 7. 22:59
 3/4 anonim ***** válasza:
Ez egy tudományos bűvésztrükk semmi más.
2014. febr. 9. 20:01
 4/4 anonim ***** válasza:
Még az a szerencse hogy a film készítője nem jelölteti magát a Nobel-díjra. Márpedig tök mindegy hogy teret akar valaki meggörbíteni vagy így szélhámoskodik.
2014. febr. 22. 22:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!