Ebben a cikkben mennyi az igazság?
Tudtommal a paksi atomerőmű is teljesen ugyanilyen... :S
Reménykedem, hogy a cikkben állítottak nem igazak...
Nem azt mondom hogy baromság az egész, de elég erősen atomenergia-ellenes, és mint minden ilyen eltúlozza dolgokat illetve szörnyen pontatlan. Magyar narancs... vicc.
Amúgy az hogy a Paksi ugyanolyan egyszerűen nem igaz. A paksi a világ egyik legbiztonságosabb erőműve (NAÜ által megerősített tény)
"Ez számomra azért elég hihetetlen, most őszintén..."
Akkor meg rettegjél, mert bármelyik pillanatban felrobbanhat.
Kérdező!
Paks egy nyomottvizes atomkukta olyan orosz tartállyal, amt a téged is hülyítő sötétzöldek el sem tudnak képzelni.
A paksi reaktorok primerköri reaktortartálya olyan szinten túlméretezett, hogy az eredeti 20 év helyett 40 évig is használhatónak minősítették.
A SIEMENS-t meg ne emlegesék, az a cég, aki egy atomerőműben a f@sszopó alkalmazottaival, akik semmit sem értenek a nukleáris technológiához, olyan helyzetet hoz létre, ami nukleáris vészhelyzetet okozott örüljön, hogy megúszta ennyivel. Egy ilyen eset után a SIEMENS-el a létező összes szerződét fel kellett volna bontani! Másrészt meg a MÁV vett a hulladék mozdonyaiból, amire azt mondták, hogy tudja a 7MW-teljesítményt és láss csodát, ha a 10 MÁV-os gépből, ha jó esetben négy működőképes, mert nem bírták a terhelést, és leégett a vontató motorjuk, meg a főtraszformátoruk, hibás méretezés miatt szétrobbantak a túlfesz levezetőik, amik mahdnem sérülést okoztak a keletiben, nameg az áramszedők, és még sorolhatnám milyen szar az a mozdony. Ennyit az ipari átb@szásról, és a szarokat gyártó SIEMENS-ről.
Tehát, amit a cikk ír azt lehet szépen kacsának minősíteni. Javaslom menj el Paksra és nézd meg, hogy mi zajlik ott, milyen biztonsági intézkedések mellett.
Jó gondolkodást.
Én is azt mondom hogy menj el egyszer és nézd meg. 16 év felett be lehet járni az egészet.
Józan ember először mérlegel, és utána fogalmaz véleményt.
A sötétzöldek véleményét nap mint nap halljuk, ez folyik a csapból is. Érdemes meghallgatni egy olyan ember véleményét is, aki egész életében Pakson dolgozott, vajon ő mit gondol a témáról.
Köszönöm a türelmes válaszokat.
Próbálok nem véleményt formálni, és nem mindent elhinni - ezért írtam ki ezt a kérdést is, mielőtt elhittem volna a cikket, aminek ugye a forrása is kétes, tehát ki tudja (kétes forrásból is lehet néha jó cikk mellesleg, lásd Index).
Most érdeklődöm a téma iránt, de sose fogok - egyszerűen sose - érteni annyira ehhez, hogy tudjam, mi igaz, és mi nem, és műszakilag véleményt mondjak. Ettől próbálok óvakodni, sikerül, amikor sikerül, sajnos nem mindig. :S
Most olvasgattam vissza a kérdéseimet, és ugye ott volt ez is.
Augusztus elején tervezek elmenni, sikerült 9 embert gyűjtenem ehhez, már csak az kell, hogy ne jöjjön közbe semmi.
Egyébként már nem félek, vagy legalábbis nem érdekel túlzottan, úgy tudom, hogy amíg nem lesz egy, a fukushimaihoz hasonló nagyon váratlan, szokatlanul durva helyzet, addig nem lesz baj se.
Tavaly utolért engem is a "pánik" Fukushima miatt, de egyrészt lecsendesedett, másrészt utánaolvastam a témának, és így kicsit megnyugodtam. Itt a tájékozódás segített a megnyugvásban, mert sokszor a teljes tájékozatlanság szüli a pánikot.
A mohitól se félek, gondolom ott se idióták dolgoznak és ott is odafigyelnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!