Így működne a házi villanypásztor? Csak akkor fogyaszt áramot, ha az állat hozzáér?
A ketrec dróthálós ajtajára rákötöm egy 12 voltos akkumulátor pozitív pólusát, aztán kötök még egy drótot a dróthálóról egy földbe ütött fémrúdra.
Ilyenkor ugye az lesz, hogy hogyha hozzáér valami a dróthálóhoz, akkor megcsípi az áram és csak akkor fogyasztja az akksit ha éppen csíp?
Az elv jó, de a 12 volt érezhetetlen lesz. Keress autótgyújtórafót, az már megcirógatja a hozzáérőt!
Persze figyelmeztetés legyen, hogy "áramos" a kerítés!
G.
Izé, autó gyújtó_trafó, talán így kiolvasható! :D
G.
"Marhaság! Próbáld ki magadon, milyen elrettentő ereje van a 12V-nak!"
Miért milyen? Kíváncsivá tettél.Én megnyalogatom,sőt le is pisálom neked.Ha kellően nagy amperszámú 12 Voltot rövidre zársz kis ellenállású vezetővel akkor max megsüti a ujjadat.Villanypásztor kb.10 000 Volt-on műkszik rövid impulzusokat ad igen csekély áramerősség mellett,hogy a készülék tápfeszültsége 12 V,az egy dolog.Gyengébbek kedvéért egy autó gyújtóberendezéséhez hasonlítanám,az autó elektromos rendszere 12 Voltos,a gyújtószikra meg kb 10-15 000,mégse basz agyon az autó mikor beszállsz,na ez hogy lehet?
Na igen, de a kérdező olyat szeretne, amelyik csak pásztorkodás esetén fogyaszt.
Trafóra pedig ez kapásból nem igaz.
Szerintem ilyen nem létezik, mert nem igazán lehet statikus módon biztosítani a szükséges nagy feszültséget és kis áramerősséget. Valaminek ott mindenképpen mozognia kell.
Szövegértési gondjaid vannak? Szóljál, segítek! :-D
Szerintem esetünkben a trafó kis üresjárati fogyasztásától eltekinthetünk.
G.
" Ha raksz rá egy gyujtótrafót annak megint nincs értelme, mivel transzformátor egyenárammal nem működik"
Ember,akkor a zasztava hogyan képes haladni? Fizikai képtelenségről lenne szó?,vagy az ufók hajtják előre? Az ördögi találmányt úgynevezik hogy megszakítókalapács,ugyanis a szaggatott egyenáramot már lehet trafózni.Jómagam is készítettem a gyakorlatban is kiválóan működő villanypásztort tisztán autóalkatrészekből,kell egy aksi,egy gyújtótrafó,egy megszakító,no meg a magnósrádiónak a motorja ami bökdösi a megszakítót és máris kész a remekmű,húsz disznóra vigyázott a szerkezet.Tudjátok,legjobb tanítómester az élet meg a gyakorlat.......internethuszárok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!