Műszaki rajzok egyszerűbb, könnyebb szerkezetekről?
Számítógépes modellezést szeretném gyakorolni és ehhez keresek oldalakat, ahol összeállítási rajz és műhelyrajzot is találnék egyszerű szerkezetekről. Nincs kedvem mindig tengelyeken és szabványos alkatrészeken - amiket fémtechnológiai táblában találok - gyakorolni.
Előre is köszi, ha tudtok valami jó oldalt linkelni. Értelmes válasznak megy a zöld kacsó. :)
BME-n CAD alapjainál olyan törzsrajz-szerű rajzok alapján kellett modelleznünk, amiken csak néhány méret volt megadva, a többit pedig nagyjából arányosan kellett felvenni úgy, hogy a szerkezet összerakható legyen. Illetve minden feladatnál volt egy alkatrészről műhelyrajz, és a törzsrajz, amiről minden alkatrészt le lehetett modellezni méretarányosan. Ha gondolod, ezeket el tudom küldeni.
A másik, ha rajzok nincsenek, gyakorlásnak tökéletes, ha körülnézel otthon, és ami megtetszik, azt megpróbálod lemodellezni úgy, hogy minél közelebb legyen a valósághoz. Ami méretet le tudsz mérni, azt mérd, a többit szemre. Én is így gyakoroltam, és már elég jó cuccok születtek belőle;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!