Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Hány bizonyítottan létező...

Hány bizonyítottan létező dimenzió van?

Figyelt kérdés
És azt szeretném még kérdezni , hogy mi az 5., 6., ... (ha van)
2009. nov. 14. 21:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
39%

3.

Plusz az idő a negyedik.

2009. nov. 14. 21:33
 2/11 anonim ***** válasza:
63%
Vita tárgya. 16-19 között van ami nagyjából bizonyított, Húsz felett van a feltételezett. Ezek térdimenziók (de vannak csavarodottak) a mi térfelfogásunkkal nagyon nehéz felfogni őket. De a fizikai összefüggésekből számolhatóak.
2009. nov. 14. 21:34
 3/11 anonim ***** válasza:
42%
3 tér- és 1 idődimenzió. Amiről az előző beszél, az a húrelmélet, ami csak egy divatos elmélet.
2009. nov. 14. 21:36
 4/11 anonim ***** válasza:
73%
Bocs, a 16-19 dimenió nem csak a húrelméletben szerepel. A csillagászati számítások nagy részét is csak sokadik dimenziók feltételezésével lehet elvégezni. De hogy pontosan mennyi az ami "bizonyított" az elméletektől függően vita tárgya.
2009. nov. 14. 21:43
 5/11 anonim ***** válasza:
90%
Ha precízek akarunk lenni, akkor egyetlen dimenzió sem létezik. a dimenzió nem egy létező dolog, hanem egy matematikai mankó, hogy leírhassuk vele a világot. A különböző elméletek és megközelítések a fizikában más.más feltételezésekkel élnek, ami olykor megnyilvánul abban, hogy a matematikai modell, amit az elmélet felállít, eltérő számú dimenziókkal dolgozik. Maga a dimenzió egy absztrakt matematikai fogalom, nem egy fizikailag létező dolog.
2009. nov. 15. 00:46
 6/11 anonim ***** válasza:
52%

Az 1 és 3 ik válaszoló írta helyesen. 3Tér és 1 idődimenzió létezik...bizonyítottan.

Amennyiben netán(?) létezik ezenfelül plusz dimenzió azt a 3 térdimenzióban "élő" nem tudja felfogni,hisz ismeretlen számára maga az a tér/világ. Ugyanúgy hogy a 2 dimenziós X-Y koordinátában (elméleti )élőnek ismeretlen fogalom a 3ik "Z" koordináta. Így a 3D-ban gondolkodó ember képtelen "megérteni" az (esetleges) 4. térdimenziót.

2009. nov. 15. 16:55
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem nem ! Pontosan 11 dimenzió létezik.
2009. nov. 19. 01:05
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

Én is 11ről hallottam

itt egy youtube link ez az ember minden videójában ilyesmiről beszél: http://www.youtube.com/user/10thdim (persze angol)

Ha engem kérdezel akkor pedig a válaszom: fogalmam sincs.

2009. nov. 24. 00:41
 9/11 anonim ***** válasza:
57%

a kérdés a BIZONYÍTOTTAN létező dimenziókra vonatkozik. a húrelmélet egyáltalán nincs bizonyítva.

egyébként továbbra is fenntartom, dimenziók nem léteznek, azok absztrakt matematikai fogalmak, amik a fizikai jelenségeket leíró matematikai modellek szabadsági fokát jellemzik. Mint ahogy például függvények sem léteznek, meg halmazok, úgy dimenziók sem.

2009. nov. 24. 10:45
 10/11 anonim válasza:
28%

Titus Pullo:

elég érdekes gondolkodásod van!

van benne valami, de inkább ne kételkedj az elméletekben mert az emberi agy csak így képes felfogni a létezést, dimenziókkal.

amúgy nem tudom hogy hány dimenzió van bizonyítva, de szerintem is 11( de a videó attól még hülyeség).

2011. máj. 29. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!