Lehetségesnek tartjátok-e a Mars benépesítését a következő képpen? És hosszútávon miért ne értné meg?
Szerintem amíg egy ilyen banki válság világválsághoz vezet, meg amíg a h1n1 ekkora hatalmas problémát jelent mintha kolera vagy pestis vagy nem tudom én mi lenne lenne, addig hagyjuk az ilyen ötleteket..
Szerény véleményem ha ilyen formában halad tovább a világ ahogy most szerintem 20 év múlva mindenki visszamászik a fára...
tegnap 16:26
Még a holdon sem jártak azóta az első holdraszállás óta!
Semmi sem fog itt változni 2035 re sem!!
Ugyanigy válság lesz, vagy visszatér a sötét középkor!!
Az ember egy idióta!!!!
Igyunk...
Hogy legyen hugyunk!!
"Még a holdon sem jártak azóta az első holdraszállás óta! "
Aha, csak még ötször... Kicsit olvass utána a dolgoknak, mielőtt bejelented, hogy mindenki nem normális.
Összesen 6 sikeres holdraszállás történt (Apollo 11, 12, 14, 15, 16, 17) mindegyik 2-2 embert jutattott a Holdra, az összesen 12 emver aki ott járt.
"A hatalmas jégtömbök lepottyannának a Marsra, egy részük megolvadna"
Megolvadna, aztán elpárologna a ritka légkörben, aztán a rengeteg vízgőz ugyanúgy elszökne az űrbe, mint annak idején.
"Vajon élővé lehet tenni egy olyan bolygót mint a Mars, hasonló megoldásokkal?"
Pár millió év alatt talán. Akkor sem biztos, hogy az általunk beindított folyamatok a kívánt hatással járnának.
A másik kérdés, hogy hogyan céloznád be a Marsot a jégtömbökkel? Elég nehéz lenne ilyen pontosan robbantani.
Másik kérdés, hogy a Titán összes vize elég lenne -e a Marsra?
tegnap 22:08
Nade az akkro volt, az utóbbi 15 évben nagy hallgatás vana holdról.
Valamiért nem érdekel senkit, plusz még fúrásokat sem végeztek pedig bármi lehet a holdkéreg alatt, akár még nemes ércek is..
"akár még nemes ércek is"
Igen, akár tömör arany is lehetne a Hold felszíne alatt, de azt kitermelni és visszahozni kb tízszer többe kerülne, mint itt megvenni az első ékszeresnél.
A tudományos érdeklődésen kívül nincs miért a Holdra mennünk jelenleg. Ami vizsgálatok jelenleg folynak, azt pedig mind gépek végzik, egy ember alkalmatlan rá.
Egy NASA tudóstól hallottam,hogy a mai számításokkal kb.
6000 év. De ne felejtsük el ,hogy valamikor el kell kezdeni hogy a végére érjünk.
Kedves 11-15 18:36-as!
A Hold kérgét, ami a teljes térfogatának java részét teszi ki 100%-ban bazalt alkotja, amiből a Földön is van elég. A beljsejében van egy kis olvadt szilikátokból ááló asztenoszféra és esetleg egy elhanyagolható méretű vasmag.
Nemesfém egy szál se.
Mellesleg ha lenne is, a mai technológiával még annyira sem lenne gazdaságos kibányászni, mint a mecseki kőolajat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!