Katana kard készítési folyamatleírás? (értelmetlenül fogalmaztam. Bővebben)
Sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy valaki tud-e, ismer-e esetleg ismer olyan oldalt ami a katana kard készítéssel foglalkozik? Mármint olyan szinten, hogy anyagok választástól teljes folyamatleírás(kovácsolás, edzés) élezés, és a markolat kötése. Ha csak részdolgok akkor is jól jönnének. Legjobban egy fegyverkovács segítségének örülnék.
Előre is köszönöm válaszaitokat.
http://www.youtube.com/watch?v=XxGea0ZtPUA
vas tartalmú homokból 3 napos tölgyfaégetés útján kapnak egy inhomogén szénacél acél szerkezetet. Folyékonnyá olvasztják és külön tudják választani a kellő keménységű anyagokat. Ezt követi a damaszkolás. 40 hajtogatással több 16 000 réteget képeznek. ...
Hőkezeléssel megedzik az acélt. Felületkezeléssel ellenállóvá teszik a fémet. Újra melegítik és a kristályszerkezetek rendeződése után már nem olajban, hanem vízben hűtik vissza. A hőkezeléssel homogén szerkezetet tudják elérni. A felületkezeléses keményítés a kard külső részeit keményíti meg, míg a kard belsejében az acél továbbra is rugalmas marad. Így a külső részek az élezésre tökéletesítettek, a belső részek a rezgéseket nyelik el, töréstől óvják a pengét. Az élezés és a polírozás újabb egy hétig tart.
Ez csak a penge. Ezután készítik el a kard többi részét, a markolatot, markolat védőt, a tokot.
A damaszkolást ebben a videóban szépen láthatod: http://www.youtube.com/watch?v=apTVzm09WYc
Köszönöm szépen :)
De pont az edzés része érdekelne...hányfokig hevítik és hány fok között kovcsolják...és hogy a hamon kialakításánál milyen agyagot használnak..simán felvizezik?
Ja és a kovácsolásnál faszént használnak? vagy ott is tölgyfát csak már eléggé eléget formában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!