A germánium kivált bármiféle reakciót valamelyik K betűvel kezdődő elemmel?
Én úgy tudom, hogy ha egy 15 kilós germániumtömböt egy kilenvoltos elemre teszel, akkor az (tartósan) deformálódik.
(Bocsánat, muszáj volt ma is trollkodnom egyet, de most már megyek aludni. :-)
Köszönöm a megértést! :-)
(BTW, ha germániumot klórgázban hevítve germánium-klorid (GeCl4) képződik, azt nem reakciónak nevezzük?)
Mivel gyakran trollkodom, ezért ez csak alap :)
Egyébként a témához laikusan állok, így fogalmam sincs, hogy mik a lehetséges válaszok a kérdésemre.
Annyit szeretnék megtudni, hogy a Germánium és valamelyik K betűvel kezdődő, a periodikus rendszerben található elem kölcsönhatása lehetséges-e és ha igen, akkor mit eredményez.
Én még annál is laikusabb vagyok, így a kénnel kapcsolatban is csak kérdésként tudom megfogalmazni, hogy az esetleg nem reakció-e, amikor a germánium-szulfid (GeS), amely vörösbarna kristálykákból áll, a germánium-diszulfidból képződik, azt hidrogénáramban redukálva? Pontosabban nem is ez a germánium és a kén közötti reakció, hanem talán az, amikor a germániumsók oldatából, ha azokat sósavval erősen megsavanyítjuk, a kén-hidrogén fehér csapadék alakjában germánium-diszulfidot (GeS2) választ le. De lehet, hogy ez sem.
(forrás szintén a [link] ...
(De ha trollkodni szoktál, akkor biztos tudod, hogy az majdnem olyan csúnya dolog, mint a "szájjalkeresés"... :-))
Hogyhogy? A "K betűs elem" a nevére vonatkozik, nem? (Vagy a vegyjelére?)
("nem K-s" vegyjelűek: kadmium, kalcium, kalifornium, kén, klór, kobalt, kopernícium, króm, kűrium)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!