Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Van itt olyan aki kitöltötte...

Van itt olyan aki kitöltötte a MENSA magyarországi IQ tesztjének online, ingyenes változatát? Mennyi IQ jött ki nektek rajta?

Figyelt kérdés
Nekem 98

2013. aug. 24. 14:54
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok, 93 -ra sikerült.
2013. szept. 20. 22:25
 32/39 BringaManó ***** válasza:

OK, éljen, teljesen rendben van.

Ha esetleg úgy érzed, hogy másodszor több választ tudtál az első feléből – pl. mert az előző körben voltak olyan kérdések, amikor kifutottál az időből, vagy a memóriafeladatokban már "előnnyel" indultál –, akkor azért vonj le belőle néhányat: ebben a 100 körüli tartományban egy pont (vagyis egy jó/rossz válasz) durva közelítéssel 1,5-lel módosítja az IQ-eredményedet (ebben a tesztben).

Amúgy mit gondolsz az eredményedről, reális?

2013. szept. 21. 07:56
 33/39 anonim ***** válasza:

igen volt amit jobban átgondolva most tudtam.

kevésnek gondolom a 93-at úgy is hogy előnnyel csináltam. volt benne olyan ahol elfogyott az idő és pont akkor akartam kattintani de akkor már késő volt így az előny ezt egyenlíti szerintem.

2013. szept. 21. 17:29
 34/39 BringaManó ***** válasza:

Én nem lennék ilyen engedékeny (saját magával pláne ne legyen az az ember :-) – a késve kattintás benne van a pakliban. Könnyen lehet, hogy a sztenderdizálást is ugyanezzel a programmal csinálták, és akkor a késői kattintásokkal együtt számít az eredményed annyinak, amennyit kiírt.

Ha meg még azt is hozzávesszük, hogy már másodszorra csináltad – tehát nem érhetett nagy meglepetésként a program működése (beleértve, hogy ha lejár, "nincs kegyelem") –, akkor az még nagyobb "engedékenytelenségre" int. :-)

Ne bánkódj a ~90 miatt: ha ennyi, akkor ennyi. Én pl. 183 cm vagyok. (Erről sem tudom, hogy előny vagy hátrány – valószínűleg nekem ez így éppen a legjobb, és ha egyszer csak 2 méteres lennék, az kellemetlen lenne. :-)

2013. szept. 21. 18:05
 35/39 anonim ***** válasza:

De előbb-utóbb megszoknád, Bringa. :D

Apropó, hirtelen növés: ha még nem olvastátok otthon Erich Kästnertől Az Emberkét, akkor ajánlom szíves figyelmedbe:

[link]

Egyszer olvastam itt egy kérdést a magasság előnyeiről. Írták, hogy pl. könnyebben feléri az ember a magasabb polcokat (igaz); egy alacsonyabb válaszoló pedig azt írta, hogy ha magas növésűek kosaraznak, akkor azt kosarazásnak hívják, és nem bohóckodásnak (ez is igaz). :D

De vitathatatlan, hogy vannak hátrányai is. (Én "csak" 172 cm vagyok, de tapasztaltam jócskán még gyerekkoromban. 7.-ig én voltam a 2. a tornasorban, mögöttem meg 30-an... Aztán 8.-ra néhányan már "utolértek", vagy meg is előztek.)

Azért a fejedre vigyázz az alacsonyabb bejáratoknál. :D

A 78%-os válaszolónak (és másoknak, akik "aggódnak"): A normál tartomány 90 és 110 között van, tehát tényleg nem kell elkeseredni. Plusz: az emberek fele ebbe a kategóriába tartozik, tehát minden 2. ember.

De a másik fele a dolognak, hogy az sem mindegy, milyen fizikai és szellemi állapotban történik a tesztírás. Fáradtan, éhesen, szomjasan stb. ugyanúgy alulteljesít az ember, mint pl. egy vizsgán vagy egy dolgozatnál. Ha közvetlenül a válaszod előtt írtad a tesztet, azaz este/éjjel, akkor valószínűleg nem lehettél "csúcsformában".

Valamilyen szinten kell a rutin is: ha még soha nem csináltál hasonló tesztet, akkor több idő kell a feladatok felfogásához, megértéséhez, mint második, harmadik stb. alkalommal.

Jaaa, és még egy: nem csak IQ van ám a világon, hanem még többfajta "értékmérő" is, pl. az EQ. Az legalább ugyanolyan fontos. Szóval fel a fejjel. :)

2013. szept. 25. 17:03
 36/39 anonim válasza:
112. Nem sikerült olyan jól, egy csomó mindenre nem tudtam időben válaszolni.
2013. okt. 16. 19:50
 37/39 anonim ***** válasza:

És kevesled a 112-t? :O

Egyébként meg tanulj meg egy "trükköt": soha, de soha nem hagyunk üresen kérdést semmiféle feleletválasztós tesztnél, dolgozatnál stb.

Ha látod, hogy lejáróban van az idő, vagy halványlila segédfogalmad sincs egy válaszról, akkor is be kell jelölni valamit. Három válaszlehetőségnél 33,3% az esély, hogy jó, négy opciónál 25% stb. Azaz mindig több, mint a 0%, ami pedig teljesen biztos, ha nincs válasz... :)

2013. okt. 17. 11:04
 38/39 BringaManó ***** válasza:

@ "soha, de soha nem hagyunk üresen"

Csak hogy két olyan ellenpéldát mondjak, amellyel "családilag" már találkoztam a közelmúltban:

[link]

"A pontozás a 4*H-R+F képlettel történik, ahol H a helyes, R a rossz válaszok, F a kitűzött feladatok

számát jelenti."

[link]

(pl. [link] matek/ )

"- helyesen bejelölt mező: 3 pont

- helytelenül bejelölt mező: -1 pont

- helyesen üresen hagyott mező: 1 pont

- helytelenül üresen hagyott mező: 0 pont"

...

2013. okt. 17. 13:25
 39/39 anonim ***** válasza:

Okay, akkor vannak kivételek. Egyébként jogos.

Nálunk is volt egy tanár a főiskolán, aki azt mondta, hogy nem hajlandó azt játszani, hogy a hallgató több választ is bejelöl, ő meg döntse el, melyik a jó, úgyhogy akkor nulla az egész.

Szóval akkor helyesbítés: Először elolvassuk az értékelési szabályzatot, aztán annak megfelelően vagy tippelgetünk, vagy nem. :D

2013. okt. 17. 19:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!