Lányok, asszonyok! Ki az, aki nagyon jó volt matematikából? Mindíg is irigyeltem a jó matekos csajokat!
én a jegyeimet tekintve nem voltam olyan nagyon jó, mert sose tanultam rá, semmi házi, viszont értettem mindent, sőt szerettem is a matekot. :D
fura, általában ha egy lány jó matekból, akkor inkább stréberezni szokták mint irigyelni
Gyerekként inkább humános voltam. Általános iskola alsó tagozatban matekból ötöseim voltak, felsőben már csúszott be négyes is.
Az első középiskolámban a tanár elég gáz volt; egyszer beszólt, hogy félévkor ugyan megadta a kettest, de lehet, hogy év végére meg fog buktatni. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy iskolát váltottam. Érdekes módon utána soha, sehol nem volt problémám a matekkal: további 11 éven át többnyire ötös volt az év végi jegyem, még a főiskolán is; és az idő múlásával egyre jobban kedveltem és értettem a matekot.
Tehát én vagyok az egyik példa arra, hogy változhat a preferencia pozitív irányban is; ill. arra is, hogy bár a matek teljesen másfajta gondolkodásmódot igényel, mint a humán tárgyak, de ezt el lehet sajátítani, azaz "fel lehet nőni hozzá". Úgyhogy fel a fejjel. :)
Hüpatia, Lisa Meitner, Péter Rózsa, Marie és Irene Curie, Sarah Frances Whiting, Maria Goeppert-Mayer
Amúgy meg matekszakon volt már rá példa, hogy több lány volt egy évfolyamon, mint fiú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!