Genius03 kérdése:
"Darabolj fel egy kört véges sok egybevágó részre úgy, hogy legyen közte olyan, amely nem tartalmazza a kört középpontját. "--> Hogyan kell Megoldani?
Figyelt kérdés
Holnapra kéne nekem matek órára,de nem tudom a megoldást.2013. máj. 29. 21:43
1/5 Wadmalac válasza:
Lehet hogy szegényes a fantáziám, de szerintem nincs is megoldása.
Véges egybevágó részt csak körcikkekként tudok elképzelni, ott meg mindegyik tartalmazza a középpontot.
2/5 anonim válasza:
Megoldható a feladat:
Onnan indulj el, hogy nyilván ugyanolyan görbékkel kell feldarabolni, amilyen a kör kerülete.
3/5 Wadmalac válasza:
Na remélem, valaki összerak egy komplett megoldást, mert nem tudom elképzelni, hogyan lenne ez lehetséges.
4/5 Wadmalac válasza:
Jaj, rájöttem. :D
Működik.
A 3 kulcsszó a körív, a 60 és a 120 fok.
:D
5/5 anonim válasza:
a #2 linkben az 51. oldalon a megoldás!!!
Asszem jó pár éve híres volt ez a konstrukció, egy diák akkor meglepő megoldása volt egy Kömal feladatra, aztán a címoldalon is volt egy évadon át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!