Melyik tudományághoz lehet a legkönnyebben hozzáadni?
Nem értem pontosan mit értesz az alatt hogy hozzáadni, de ha arra gondolsz amire az utolsó kommentelő írt, akkor azt tudom mondani, hogy a fizika is ilyen, nagyon sok látszólag eltérő területre rá lehet vetíteni a modelljeit.
Én fizikusnak tanulok, ezen belül gazdaságfizikus leszek. Ez egy eléggé kiaknázatlan terület, nagyon kevesen foglalkoznak vele, pár 10 éves tudományág. És meglepően jól működik, keresetileg pedig jócskán kiemelkedő a többi közül.
A kérdésre álljon itt Einstein egyik híres mondása:
"I have little patience with scientists who take a board of wood, look for its thinnest part and drill a great number of holes where drilling is easy."
Vagyis: "Nem sok türelmem van azokhoz a tudósokhoz, akik fognak egy deszkát, megkeresik a legvékonyabb részét és fúrnak rajta egy csomó lyukat ott, ahol könnyen tudnak fúrni."
A tudomány azoktól a részektől szép, ahol nehéz előrejutni, és igazából egyikhez sem könnyű érdemben hozzátenni valamit.
Én matematikával foglalkozom, ugyebár ez a legősibb tudományág (ha egyálalán annak lehet nevezni, lsd. Milleniumi problémák). És mint ilyen, nagyon sok dolgot letettek már az asztalra belőle, de így is vannak nyitott kérdések. Ha jól emlékszem, Lovász László mondta egy riportban, hogy nem lehet úgy gondolkodni, hogy már mindent felfedeztek, hogy már be van bizonyítva minden, ami bizonyítható, hinni kell, hogy tudunk "hozzáadni", ez a siker kulcsa. Én személy szerint alkalmazott matematikával foglalkozom, itt nem azon van a hangsúly, hogy új dolgokat fedezz fel, hanem hogy a meglévőeket át tudd ültetni, fel tudd használni a gyakorlatban, és az egyes eredményeket kiértékelni tudd (anomáliák). Csak akkor javaslom, hogy elméleti matematikusi pályára menj, ha tehetséges, kreatív és szorgalmas vagy, alkalmazottira ha tehetséges és kreatív, tanárira, ha szorgalmas.
Ui.: az utolsó mondat talán poén :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!