A vérvételre is igaz, hogy csak meghatározott számban lehet egy évben? Vagy csak a véradásra?
"Hát ez a stresszes benne :) Attól hogy Te nem ismered be, még a szervezeted, az agyad pszichésen önkéntelenül is védekezik az ilyen dolgok ellen. A tű látványa, a beléd hatoló tű érzete, a kifolyó véred látványa, ilyesmik."
Bocs, de hülye vagy. Annyira idegesített, amikor vérvétel után az anyám is elkezdte bizonygatni, hogy félek a tűtől és ezért van... NINCS tűfóbiám. Mondom, hogy semmilyen injekciónál nem volt bajom azelőtt. Mit nem lehet azon megérteni, hogy amikor vért vesznek egy alacsony vérnyomású, kis testsúlyú embertől, aki nem evett, az rosszul lesz, mert tovább csökken a vérnyomása és az agya kevesebb oxigént kap? ETTŐL volt és nem mástól.
Oké, hülye vagyok, és Te vagy az okos.
(Mondjuk azt előbb is közölhetted volna, hogy selejtes vagy, és ezért ájultál el majdnem, akkor nem próbálok választ találni a kérdésedre a hülye fejemmel...)
Van olyan, hogy valaki nem bírja látni a saját vérét. Stressz? Félelem ? Vegetatív reakció ? Ki tudja ! Ezek a betegek már pár ml. SAJÁT vér látványától rosszul lesznek, sok ilyennel találkoztam már. Ez a reakció a levett vér mennyiségétől független, 10-15 ml vér vesztése semmiképpen nem olyan nagy, hogy akár egy vékony 40 kg-s embernél is számottevő hatást gyakoroljon a vérnyomásra.
Egy normál testsúlyú ( mondjuk 65 kg feletti) embernek ha megfelelő a folyadékellátottsága ( nem véletlenül mondják véradás előtt, hogy igyál sok folyadékot) a 350-500 ml vér vesztése sem okoz problémát, vagy bármilyen tünetet.
"Oké, hülye vagyok, és Te vagy az okos.
(Mondjuk azt előbb is közölhetted volna, hogy selejtes vagy, és ezért ájultál el majdnem, akkor nem próbálok választ találni a kérdésedre a hülye fejemmel...)"
Ok, szóval rámutattam, hogy kevés információ birtokában ítélkeztél, nincs igazad és nem átallottalak leidiótázni, tehát selejtes vagyok és te vagy a tökéletes.
De mondhattad volna, hogy nem a tények érdekelnek, hanem, hogy neked legyen igazad, és hogy sértődékeny vagy.
Utolsó:
Amikor először vettek vért tőlem, oda se néztem. Mondom, szerintem az van, hogy alacsony a vérnyomásom. Egyébként nem ájultam el, csak kb. az öntudatlanságig megszédültem, elment a látásom, hallásom... de végig tudatomnál voltam. Akkor élek át még ilyet jóval enyhébben, ha nagyon sokat vagyok benn szaunában és hidegre megyek. Vagy, ha sokat fekszem, és hirtelen állok fel. Nem jut elég vér az agyba.
Épphogy téged nem érdekelnek a tények, úgy látszik, mert csak fújod itt a magadét, nem törődve vele, hogy mások mit mondanak. Csak azt nem értem, akkor minek jössz ide kérdést feltenni, ha úgysem érdekelnek a válaszok...
A vérvételnél néhányszor tíz milliliter vért vesznek le összesen, amely mindössze nagyjából 1%-a a teljes vérállományodnak. Ha neked ennyi vér hiánya is szédülést okoz, akkor lehetőleg sose akarj gyereket, mert minduntalan ájultan fogsz lefordulni a párodról, amint erekciód támad.
A vérnyomáscsökkenés a szervezeted automatikus ellenreakciója a sérülésekre, hogy csökkentse a test vérveszteségét. Mivel a vérvételt az agyad sérülésként könyvelte el, így meg is tette a szükséges ellenreakciókat. Ettől jött rád a szédülés. Serdülőkorban (arrogáns stílusodból ítélve épp abban lehetsz) sokkal valószínűbb, gyakoribb a vérvétel alatti szédülés, ájulás, mint felnőtt korban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!