A vérvételre is igaz, hogy csak meghatározott számban lehet egy évben? Vagy csak a véradásra?
Figyelt kérdés
2013. ápr. 6. 18:45
2/15 A kérdező kommentje:
De miért? Mi a különbség?
2013. ápr. 6. 19:09
4/15 A kérdező kommentje:
Jól van, honnan a fenéből tudjam? Életemben nem voltam véradáson, vérvételen is csak kétszer. Miért, véradáson mennyit szívnak le?
2013. ápr. 6. 19:35
5/15 gromo válasza:
Véradáson egy alkalommal 350-500 ml-t. Vérvétel során ( a vizsgálattól függően) 5-15 ml.
6/15 A kérdező kommentje:
Aztak*rva. Vérvételnél is majdnem elájultam egyszer. Véradáson mi történne? Hordágyban vinnének haza?
Aki erre érzékeny, az hogy bír ki egy ekkora lecsapolást? De komolyan, most már kezd érdekelni. Ha nekem (és másoknak is, akiket ismerek) már a kis mennyiség is megterhelő, akkor mi történik akkor, amikor 3 decit vesznek le?
2013. ápr. 6. 20:02
7/15 anonim válasza:
nem a levett vér miatt volt gondod, hanem a stressztől ... amit levettek az nulla
8/15 A kérdező kommentje:
Stressztől? Miért, mi stresszes van abban, hogy belémszúrnak egy tűt? Ennyi erővel minden injekcióadáskor el kellett volna ájulnom. Egyedül vérvételnél fordult ez elő, amúgy leszarom. Nincs "tűfóbiám".
2013. ápr. 6. 20:41
9/15 anonim válasza:
Vérvételt az orvos ír(hat) elő, míg a véradásról Te döntesz. Az orvos el tudja dönteni, hogy szabad-e, szükség van-e rá, míg a véradásról Te rendelkezel, mindenféle mélyebb biológiai ismeretek nélkül (is). Tehát a vérvételnél nem áll fenn annak a veszélye, hogy túl sok vért veszítene a szervezeted (még akkor sem, ha figyelmen kívül hagyjuk a mennyiségek közti különbséget).
10/15 anonim válasza:
"Stressztől? Miért, mi stresszes van abban, hogy belémszúrnak egy tűt?"
"Vérvételnél is majdnem elájultam egyszer."
Hát ez a stresszes benne :) Attól hogy Te nem ismered be, még a szervezeted, az agyad pszichésen önkéntelenül is védekezik az ilyen dolgok ellen. A tű látványa, a beléd hatoló tű érzete, a kifolyó véred látványa, ilyesmik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!