Ma miért nincsenek már léghajók?
Tudom, a Hindenburg katasztrófa elég rossz fényt vetett rájuk, de az a hidrogén miatt volt, ha héliummal töltik fel soha nem lobban be, illetve a gáz nem.
Nekem nagyon szimpatikusak, nem tudom miért, nem feltétlen gazdaságosabb, olcsóbb, vagy biztonságosabb mint egy jet, de megérne legalább kiszámolni mennyibe kerülne építeni és üzemeltetni egyet.
Esetleg valaki linkelne róluk egy jó leírást, könyvet, cikket?
Hidrogén is nagyon jó,igaz gyűlékony de a kerozin nem? A benzin nem? Még is használjuk pedig nem az első eset hogy belobbant a kerozin a repülőn és égett a turbina meg a szárny.Hidrogén azért jó mert 10 szer olcsóbb,és ezerszer jobb az emelő képessége,azért 300 ezer köbméter hélium pedig rohadt drága,sőt azt hiszem ez Amerika éves hélium termelésének az összege,azaz ennyit képesek kitermelni mert ritka anyag.Ha lesznek léghajók akkor tuti hogy hidrogént alkalmaznak majd,DE a mostani anyagok strapabírobbak! Most olyan burkolatot kaphatnának hogy szinte képtelen lenne elszakadni,kiszúrni vaqy bármi hasonló!
Másik a Hindenburg katasztófáját az okozta,hogy a külső burkolata vonzotta a statikus elektromosságot,tehát amikor megofgták a köteleket és földhöz csatolták földelték ami statikus kisülést okozott tehát szikrát és a hidrogén belobbant! De most pl halottam hogy tervezik a luxusléghajót ami hasonló lesz a luxus hajókhoz,befogadó képessége 500 ember és 50 személyzet,ezekben is lesz étterem,bár esti diszkó,múzeum stb... Tehát ez nem úszó város hanem lebegő város lesz,és azt hiszem keverékként töltik fel a teret,tehát az utasok felett héliummal töltik fel mivel az nem ég és egy hőálló bevonattal zárják le azt a rekeszt,és arra fog jönni a Hidrogén ami biztonságosabb mert az utasok és a kabin fölött nem éghető anyag lesz (hélium)
De több előnyük van a léghajóknak ám,pl az hogy ha ne adj isten bármi katasztófa történne is lassan sülyedne,olyan mint egy mai luxus hajó ha megnézed a Costa Concordiát is nem is tudom hány óra vagy nap kellet mire félig elsülyedt,egyszerűen lassan történik minden,Hindenburgot is mennyien túlélték,ha msot lezuhan egy utasszálító 80%-os annak az esélye hogy mindenki meghal!
Tehát a léghajó mindig is biztonságosabb dolog lesz,és ha nagyon nagy a szél nem fogja dobálni,mint vissza térek a nagy luxus hajókat is ami 300m hosszú nem dobálja a víz szinte nem is érzed!
DE azért elkészülne az a luxus léghajó milyen buli lenne már,gondold el egy hajó csak vízen megy ahol szinte semmit nem látsz,de egy léghajó mehetne a föld felett és az óceán felett is mint a Hindenburg tehát kilátásban pazar lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!