A bolti szőlőcukor meg tud erjedni borrá?
Figyelt kérdés
2013. márc. 20. 17:47
1/5 GLadislaus válasza:
Ha megfelelő koncentrációjú oldatot csinálsz belőle, meg lehet erjeszteni, de a keletkezett akármit aligha lehet és szabad bornak nevezni.
2/5 anonim válasza:
Lehet belőle alkoholt erjeszteni, de a végeredmény nem bor lesz. Fel kell oldani vízben, beállítani a megfelelő koncentrációt és be kell oltani megfelelő élesztővel, aztán lehet várni, mi lesz belőle. A végeredmény - ha jól kezeled - alkoholtartalmú és iható lesz, fejbe fog vágni, de bornak akkor sem lehet nevezni, mert nem szőlőből vagy egyéb gyümölcsből készült.
3/5 anonim válasza:
Nem irigylem a másnapját annak, aki ilyen löttyből becsiccsant.
4/5 anonim válasza:
A bolti szőlőcukor nem tud megerjedni borrá, de a bolti szőlőcukrot meg lehet erjeszteni bolti műanyagpalackos borrá :) Annak ugyanis általában kábé ugyanannyi köze van az igazi borhoz, mint a bolti szőlőcukorból általad erjeszthető kotyvaléknak.
Egyébként alkoholtartalmú italt bármiből elő lehet állítani, aminek van cukor, keményítő vagy cellulóztartalma. Akár a törikönyvedből is főzhetsz pálinkát, ha ügyes vagy ;)
5/5 A kérdező kommentje:
Ettől az utolsó választól okosabb lettem :D bár szerintem ezek a "Tablettás bor"-ok ahogy nevezik, sokkal rosszabb anyagokból készülhetnek...
2013. márc. 21. 18:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!