Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Kémia! Segítene valaki? nem...

Kémia! Segítene valaki? nem tudok eligazodni

Figyelt kérdés

The contents of the flask will be poured into a 250ml. separatory funnel and extracted with 2x25 ml. portions of DCM.

The extracts will be combined in a 250ml. flask and saturated with dry HCl generated from dripping HCl onto non iodinized salt, the gas will pass thru a dreschel bottle fitted with a med. bubbler and containing sulfuric acid and will pass into the 250ml. flask containing the extracts. The precipitate will be recrystallized from dry 2-propanol and xylene.

elmagyarázná valaki, magyarul, lépésről lépésre?előre is köszi :)

2013. márc. 16. 20:18
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:

cc kénsavval lehet jól szárítani, ez minden laborban van. Nem csak elméletben kéne???

Az átkristályosítás: A kész, kristályos termék tisztítása.

A sósavas kezelésre 2 féle terméked lehet (nem tudom, mit csinálsz) ha csapadék: nuccsolod, majd kiszárítod, ha oldat, akkor rotával leszeded a diklórmetánt (szárazra párolod) majd feloldod pont annyi forrásban levő 2-propanol és/vagy xilénben, amennyi feloldja. Aztán a hűtésre kiváló csapadékot megint nuccsolod.

2013. márc. 16. 23:54
 12/28 anonim ***** válasza:
A "majd feloldod" az már mindkét esetre (csapadék, oldat) vonatkozik. Ez nem lett fennt egyértelmű.
2013. márc. 16. 23:55
 13/28 A kérdező kommentje:

Nem szeretnék felrobbanni, ilyen minimális kémiai tudással alapból neki se kezdenék :)

A sósavgázos kezelés után nem keletkezik hidroklorid-só?

2013. márc. 16. 23:59
 14/28 anonim ***** válasza:
Lehetséges, de nem tudom, miből indulsz ki!
2013. márc. 17. 00:01
 15/28 A kérdező kommentje:

metilamin-hidroklorid és acetaldehid van feloldva éterben, amit "reflux"-oltunk( [link] szerintem a második kép lehet az, ami iidevág)

majd desztilláljuk 2-3 órán át, hogy minden oldószer eltűnjön

ha jól sejtem itt szilárd anyagot kapunk ehhez öntünk: 100 ml 10%-os sósav + 25 ml éter oldatot, majd az étert desztilláljuk.

25%-os NaOH-t öntünk a lombikba, amíg annak a pH értéke el nem éri a 10-et.

Ezután kezdődik a Te fordításod... "A flaska tartalmát 250ml-s választótölcsérbe töltöd..."

2013. márc. 17. 00:15
 16/28 anonim ***** válasza:

Nakérem, mindjártmás!

Egy szerves perparátum!

A refluxnál az elmélet az, de ez nálunk gyakorlatban:

[link]

A lényeg, hogy miközben forralod a cuccot, a rndszered nem lehet zárt, ha nyitott, akkor meg kipárologna sokminden, pl az oldószer. A megoldás: egy hűtőt teszünk a lombik tetejére, így a párolgó cuccok lecsapódnak, viszafolynak.

2013. márc. 17. 00:37
 17/28 anonim ***** válasza:
Felületes voltam, csapadék válik ki (precipitate), egyből.
2013. márc. 17. 00:42
 18/28 A kérdező kommentje:

Hm..

Ez a hűtő ugyanaz,mint amit a desztilláló-készüléknél használnak hídként? :D Ez esetben kell vizet vezetni bele?

Youtube-os videóknál nem sokszor tapasztaltam, hogy hűtenék is ezt a reflux-olást :D

2013. márc. 17. 00:52
 19/28 A kérdező kommentje:
Ennél a reflux-nál milyen hőmérséklettel hevítik a lombikot?
2013. márc. 17. 00:58
 20/28 anonim ***** válasza:

A hőmérséklet rekciófüggő. A receptnél elvileg meg kell, hogy adják.

Ezt találtam neked: http://www.youtube.com/watch?v=y7lIPT1tlNA

2013. márc. 17. 01:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!