Kémia! Segítene valaki? nem tudok eligazodni
The contents of the flask will be poured into a 250ml. separatory funnel and extracted with 2x25 ml. portions of DCM.
The extracts will be combined in a 250ml. flask and saturated with dry HCl generated from dripping HCl onto non iodinized salt, the gas will pass thru a dreschel bottle fitted with a med. bubbler and containing sulfuric acid and will pass into the 250ml. flask containing the extracts. The precipitate will be recrystallized from dry 2-propanol and xylene.
elmagyarázná valaki, magyarul, lépésről lépésre?előre is köszi :)
Aszondja:
A flaska tartalmát 250ml-s "elválasztótölcsérbe" (Büchner? üvegszűrő? szűrőpapír+tölcsér?) tültöd, majd azt 2X25ml diklórmetánnal átmosod. Az extraktumokat (amik lefolytak) 250ml-s flaskába töltöd, és erre száraz sósavgázt vezetsz.
No, most itt abbahagyom. Ugye, ezt laborban csinálod? Ugye van elszívófülke? Ha nincs, akkor tessék odavinni, akkor folytatom.
Létezik az említett választótölcsér:
Választótölcsér, nem Bücher :D
Eszem ágában sincs megcsinálni, csak a fejemben akartam levezetni ezt az egészet, hogy hogyan is kell sósavgázzal "kezelni"
Remélem. Nos, akkor módosítom az elsőt:
A flaska tartalmát 250ml-s választótölcsérbe töltöd, majd azt 2, 25ml diklórmetánnal kirázod. Az extraktumokat (amik lefolytak, szerves fázis) 250ml-s flaskába (szerintem célszerű gömblombikot alkalmazni) töltöd, és erre száraz sósavgázt vezetsz, (gázbevezető feltéttel) itt azt konyhasóból (jódozatlan) kénsavval állíthatsz elő, célszerűen Kipp-készülékben (fülke alatt), a gázt cc kénsavval töltött gázmosón vezeted át, szárítás céljából. A reakció során keletkezett terméket száraz 2-propanollal és xilénel kristályosítod át.
Marha jó :D
Véletlenül nem tudod, hogy a száraz 2-propanollal + xilollal hogy a francba működik kristályosítás? A kristályosítás nekem nagyon kínai :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!