Leírnátok kérlek, hogy melyek azok a természetes számok, amelyek oszthatók 4-gyel, számjegyeinek szorzata 6 és számjegyeinek összege 7?
Próbáld meg azért előbb használni a saját agyadat, mielőtt másokét igénybe veszed.
Hány szorzat van, aminek értéke 6? 1*6 és 2*3. Ebből csak egy olyan, aminek összege 7. 1+6. Ebből a 16 osztható néggyel, a 61 nem.
Kétjegyűek esetén a számjegyek szorzata 6 lesz a 16, a 23, a 32 és a 61 esetében.
Ezek közül a számjegyek összege a 16 és a 61 esetében 7; 4-gyel pedig csak a 16 osztható maradék nélkül.
Háromjegyűek esetében a számjegyek az 1, 1, 6 és az 1, 2, 3 lehetnének ahhoz, hogy a számjegyek szorzata 6 legyen; de mivel az összegük nem 7, ezért már nem felelnek meg a feltételeknek.
Így ezeknél nagyobb (négy- vagy többjegyű) számokat nem is érdemes keresni, mert nem lehetnek.
Ach... Amikor odaírom a végére, hogy "ha h.lyeséget írtam, majd remélhetőleg valaki kijavít", akkor többnyire semmi. Amikor nem írom oda, akkor meg rendszeresen...
Na, gyerünk akkor, Wadmalac, hozd a többi megoldást is, ha van, én most teljesen le vagyok zsibbadva. :(
De igen: az 1312-re és a 3112-re. :)
De több megoldás már tényleg nincs.
BW:
Jaa, a sorrenddel lehetett még variálni. :)
Bezony ám. :)
Csak biztos te is elkapkodtad. :D
De a lényeg, hogy ketten csak összehoztuk, ráadásul anyázás nélkül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!