Valki segítene hogy A Kőszívű ember fiai c. könyvben mik a valóságos események!? (sürgős)
Valós események?
Szerintem a bécsi felkelés, Magyarországon a nemzeti hadsereg összegyűjtése, a szabadságharc, az oroszok behívása, a magyarok fegyverletétele. A budai vár visszavétele, a szabadságharc bukása utáni megtorlás.
Találtam néhány részletet:
Még a rablók is megtértek. Egy hírhedt rablóvezér amnesztiát kért magának és társainak, s százhatvan lovast állított ki a csatamezőre, kiknek nagy része a hazát védve nyerte el a halált, mit a haza rontásáért elébb megérdemelt.
"Éppen a napokban olvastam, hogy Rózsa Sándor betyárvezér amnesztiát kért és kapott, és 160 fő szabadlegényt állított csatasorba a nemzeti hadseregbe."
Egy közönséges székely földész kitalálta, hogyan kell ágyút önteni, fúrni, és ellátni népét csatalövegekkel.
/Ő volt Gábor Áron/ Remélem, tanultatok róla.
A 2.rész "Egy nemzeti hadsereg" c. fejezetben valóságos események vannak leírva.
"Kétszáznegyvenezernyi orosz hadsereg hömpölyödött alá Magyarországra.
Pihent, rendezett, harcedzett hadsereg."
"Keresztes hadjárat lett hirdetve a betörő ellenség ellen. A papok prédikálták azt a szószékekből. És invokálták a rögtönzött fegyverekre a hadverő Jehova áldását.
Erős vonást képez e rettenetes korszak illusztrációjában ez a "veres kereszt".
Feltűzte azt mellére a református és evangélikus éppen úgy, mint a katolikus. Feltűzte a zsidó is. A nemzet parancsolta!
Nem látott a keresztben más jelvényt senki, mint egy rettenetes idegen hatalom támadása elleni országos protestációt.
Elenyészett ez iszonyú veszéllyel szemközt minden valláskülönbség, minden dogma. "
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!