Most komolyan? hány méter? Komolyan?
75ml az hány méter?
Sajnos nem találtam meg hirtelen a tolómérőt, emiatt pedig nem fogom sokat keresgélni, így csak vonalzóval mértem meg egy Sensodynés tubus száját.
Nekem (1,2 ± 0,25) méter jött ki. Tolómérővel 5 centis pontosságig is le lehetne menni.
Én úgy számoltam, hogy kerestem egy olyan henger hosszát, aminek tudom, hogy alapköre 1cm átmérőjű (feltételezem ekkora a doboz szája) és térfogata 75ml. Így nekem kb 1m jött ki csak. Lehet, hogy valahol elszámoltam.
A számításoknál biztos több kell kijöjjön a gyakorlatban, mert a krém a dobozban össze van nyomódva. A szabadban valamennyire kiterjeszkedik. A kinyomott fogkrémcsík térfogata nem egyezik meg a dobozban levő fogkrém térfogatával.
De megegyezik, mert valószínűleg a fogkrém is összenyomhatatlan. Amúgy én az átmérőt 0,8-nak mértem, tehát a számításom:
(75/1000^2)/(0,004^2*pi)= 1,5 m
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!