Mi történik, ha egy feltartóztathatatlan erő, egy legyőzhetetlen akadállyal kerül szembe?
8-asnak, az 5-ös vagyok.
> Most nem ugrik be melyik matematikus volt az, aki >büszke volt arra, hogy olyan dolgokat kutat, amit soha >az életben nem fognak gyakorlati megfontolásból
Gottfried Leibniz (1703) volt szerintem a kettes számrendszerrel. Kissé megelőzte a korát. :)
Miután felfedezte, egy barátjának mutatta nagy büszkén, hogy milyen jól lehet vele számolni, de el se tudja képzelni, hogy ezt a gyakorlatban valaha használni is fogja valaki. :) Nincs gond ezzel.
Amit meg a logikáról írtam inkább arra vonatkozik, amikor regényekben, scifikben kijelenti az aktuális szuperhős, hogy "így logikus". Erre szoktam azt mondani: "Igen az Ő logikája szerint" - és persze azon kívül mennyi más paramétert figyelembe vevő és az alapján dolgozó másik logikai rendszer van, ami alapján meg akár az ellenkezője is lehetne logikus... Szóval baj akkor van a "logikával", amikor ezt az absztrakt világot valaki megpróbálja ráerőltetni úgy a valóságra, hogy nem veszi figyelembe a valós paraméterek egy részét. Erre mondják mások, hogy a világ szines és nem fekete-fehér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!