Megvan a végeredmény, de hogyan jön ki?
Egy-egy kemencében egyidejűleg 4 levágott végtagú hullát lehetett elhelyezni.
A 4 hulla elhamvasztásához szükséges idő 15 perc volt.
Ha figyelembe vesszük, hogy valamennyi kemence éjjel-nappal üzemben volt, a németek 24 óránként hány hullát hamvaszthattak el?
Szia :)
Nem olvastam végig a szöveget, csak átfutottam. Valóban ott van a végeredmény: 1920.
Ez pedig nagyon egyszerűen jön ki, fejben vagy számológéppel is simán ki lehet számolni.
Például így:
1 kamra - 15 perc - 4 fő
-->
1 kamra - 60 perc - 16 fő
-->
1 kamra - 24 óra - 384 fő
-->
5 kamra - 24 óra - 1920 fő
Ugyanez műveletsorral:
15 x 4 x 24 x 5 = 1920
Hát ennyi.
kemence: 15 x 4 x 24 x 5 = 1920
kamra: ""minden alkalommal 1914 embert lehetett"
tehát 1914 - 1920 = -6
a hiányzó 6-ot az 5 kemence között vajon hogyan osztották el? Mert, ha 1925 őt lehetett volna, akkor értem, de a a szakbizottság megállapította hogy 1914!
Megkerestem a beidézett szövegrészletet, nem lettem tőle sokkal okosabb. Ugyanis ilyen formában értelmezhetetlen a "minden alkalommal" szókapcsolat, hiszen valószínűleg napokról van szó. Meg kellene nézni az eredeti szöveget, amit lehet, hogy rosszul fordítottak.
Egyébként meg nem tudom, miből adódhat ez a jelentéktelen eltérés; és nincs kedvem emiatt végigolvasni az egészet, sem töprengeni a megoldáson.
Viszont az előző válaszomban felírt műveletet javítanom kell, mert hibásan írtam fel, csak senki nem vette észre, nem számolt utána. Tehát helyesen:
4 (negyedóra) x 4 (fő) x 24 (óra) x 5 (kemence), azaz
4 x 4 x 24 x 5 = 1920
Üdv. :)
#3:
Lehet hogy valamiért a végtagokat külön kezelték.
6 kemence: megrakva végtagokkal,
hiszen a többibe csak "levágott végtagú hullát" lehetett elhelyezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!