Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Miért jobb egy tükörreflexes...

Mortimer1980 kérdése:

Miért jobb egy tükörreflexes fényképezőgép képminősége, mint egy bridge vagy kompakt gépé?

Figyelt kérdés
Az, hogy a tükörreflexesben felpattanó tükör van, nekem nem magyarázat. Tehát?

2012. dec. 24. 19:38
1 2
 11/12 anonim válasza:

hat szerintem jok a csucs kompaktok.

nagy alap zoomal.nem kell uj obikat venni hozzá.

persze ember függö.

nekem nincs bajom velük.inkb kompromisszumot kötök azal hogy olcsobb és rosszqb a kep minösge.

deem kell utanna rákölteni.

de vannak prémium kategoriás nikon szapantartok amik már APS-C érzekelövel van elátva.ilyen a nikon colpix A.

2013. szept. 29. 14:03
 12/12 anonim válasza:
75%

hát van kettöfajta slr gép.

a sima slr -ek azok az analog gépek.ugyan az a müködéssi elv csak ott egy érzékeny filmre vetiti a képet.

a D-slr ek azok mar digitális tükrösgépek.

müködése egyszerü.

az objekti begyüjti a fényeket és rávetiti a kis tükörre ami ott van az öbjektiv mögöt a tükör aknában.a tükör 45 fogban hejeszkedik el az obi mögött igy felvetiti a fénytt amit az obi juttat rá.amit felvetit a tükör fényt az eljut egy ugy nevezett pentaprizmához és igy látod azt képet ha belenézel a kesöben.

kb enyi.fotozásnál meg a tükör felcsapodig ilyenkor egy pillanatra elsötétedik a keresöképe,mikor felcsapodik a tükö aköz en cmos vagy ccd elöt kinyilik egy redönyzárszerkezet és igy a rávetülöfény megtartja.és digitális formaban eltárolja.

meg annyi hogy nagyon nagy a lehetöségei a fotosnak egy dslr géppel mi t egy kompaktal.

cserélhetö obik miatt.meg a rengetekg kiegészitök miatt.

2013. szept. 30. 11:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!