Mi a leghatékonyabb, legegyszerűbb módja néhány hajszál karc eltüntetésének a kompakt fényképezőgépem 3" LCD (Xtra Fine Trublack TFT) kijelzőjéről?
Ezzez leginkább érdemes elmondanom egy hasonló történetet, amiért nem nagyon merem javasolni a polírozást.
Egyszer régen volt egy műanyag lencsés napszemüvegem és karcok voltak benne. Megpróbáltam kipolírozni, ami valamennyire még sikerült is, viszont amikor használni akartam, akkor jöttem rá, hogy helyenként lencsét csiszoltam bele és így meg torzított. Végül nem tudtam tovább használni.
A kijelzőnél nem ez jelent akkora veszélyt mert közvetlenül a kijelzőn van a karc ami nem távolodik el onnan és nem jön létre lencse hatás.
Viszont az LCD kijelzők felső műanyag fóliája több esetben a felső polarizációs szűrővel azonos, aminek a sértetlensége a kijelző működéséhez elengedhetetlenül szükséges.
Azt viszont ha megkoptatjuk polírozással, akkor nem lehet tudni, hogy milyen mélységben csökkenti a polarizációs hatását az anyag koptatása. Lehet, hogy attól a kijelzett kép, vagyis maga a kijelző menne tönkre. Csak azért írom, nehogy még nagyobb baj legyen ebből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!