Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Lineáris Kongruencia Megoldása...

F_King kérdése:

Lineáris Kongruencia Megoldása Diofantoszi egyenlettel?

Figyelt kérdés
Szevasztok! Hogyan tudom megoldani a Lineáris Kongruenciát Diofantoszi egyenlettel?

2012. dec. 12. 02:19
 1/2 anonim ***** válasza:

A maradékosztályok gyűrűjében kell számolnod. Ez majdnem olyan, mint ha egész számokat használnál, csak osztáskor és szorzáskor észnél kell lenned, és bármikor helyettesíthetsz egy számot egy vele kongruens számmal.

Osztásra és szorzásra legjobbak a modulushoz relatív prímek, különben elveszthetsz megoldásokat (a modulust is le kell osztani a legnagyobb közös osztóval) és álmegoldásokat szerezhetsz.

A megoldást is maradékosztályok fogják adni.

2012. dec. 14. 18:02
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Igaz megkésett! Szerdán írtam belő, de pont előtte egy órával amit megírtam feladatot gyakorlásképen, az volt a ZH-ban, így tárgytalan. :D
2012. dec. 15. 00:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!