Mr.Match kérdése:
Az 1/ (x*lnx) =1/x/lnx (törtekként) egyenlet hogyan vezethető le?
Figyelt kérdés
Nem értem, hogy a bal oldali törtből milyen átalakítás után lesz a jobboldali tört..2012. dec. 4. 20:04
1/4 anonim válasza:
Ne haragudj az alsó-tagozatos példáért:
20/(2*5)=20/2/5. Egy számológépen is így szoktuk beírni, úgynevezett balról-jobbra szabály.
Szavakban a 20 -nak a 2 is és az 5 is osztója.
2/4 A kérdező kommentje:
A kérdéssel magyaráztad meg a kérdést, szóval még mindig nem egészen értem. Lehet, hogy alsó tagozatos dolog, de sajnos nem vagyok egy matek zseni és sokszor a triviálisnak tűnő dolgokon akadok meg. Ha törtekként vennénk a 20/(2*5) példát, akkor, az azt jelenti, hogy ez egyenlő a 20/2*1/5 szorzattal, igaz? Az 1/5-del való szorzás meg ugyanaz, mint az 5-tel való osztás. Lehet hogy nem jó a gondolatmenetem...
2012. dec. 4. 22:08
3/4 anonim válasza:
Igaz amit leírtál, csak nem akartam így elbonyolítani a magyarázatot. Az a fő, hogy most már megmagyaráztad magadnak.
4/4 A kérdező kommentje:
Amúgy nagyon szépen köszönöm a gyors választ! :)
2012. dec. 4. 22:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!