Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi történhetett volna, ha...

Mi történhetett volna, ha Felix Baumgartner ejtőernyője az elugrás pillanatában 39 km magasan kinyílik?

Figyelt kérdés
2012. nov. 29. 15:01
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

A levegő sűrűségeloszlása pontosan ismert, én is azt használtam a számításhoz, nem hasraütés szerűen írtam.

Ami tényleg ismeretlen, az a teljes tömeg, illetve hogy földet éréskor milyen sebességgel csapódik be (mert ezekből ebből lehet kiszámolni a közegellenállási együtthatót, ami az egész zuhanást meghatározza). Én 150 kilóval és 4 m/s-mal számoltam, ez utóbbinak most utánanéztem, ez kicsit több kell legyen: 5-6 m/s. Akkor viszont az idő is kevesebb lesz.

A kb 200 km/h-t a legelején éri el, kb a 6. másodperc végére. Ekkor egyensúlyba kerül a légellenállás és a súlyerő, és a sebesség nem nő tovább. Ahogy pedig ereszkedik, és nő a levegő sűrűsége, a sebesség is egyre csökken.

2012. dec. 3. 00:15
 12/13 anonim ***** válasza:
Illetve nem a 6. másodpercben, hanem kicsit később, már nincs meg az excel tábla, amiben számoltam. De a lényeg, hogy nagyon hamar az elején éri el a csúcssebességet, onnantól pedig lassul.
2012. dec. 3. 00:16
 13/13 A kérdező kommentje:
Ok! Ez tényleg meggyőző volt. Köszönöm.
2012. dec. 3. 05:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!