Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Mi történhetett volna, ha...

Mi történhetett volna, ha Felix Baumgartner ejtőernyője az elugrás pillanatában 39 km magasan kinyílik?

Figyelt kérdés
2012. nov. 29. 15:01
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Nem tudom, de olyan ritka levegőben nemigen nyílhatott volna ki. (szerintem)
2012. nov. 29. 16:23
 2/13 anonim ***** válasza:

Lassabban ért volna földet.

De érdekes a kérdés, ezért nagyjából kiszámoltam:

Kb 1 óra alatt ért volna földet, és a maximális sebessége kb 60 m/s (216 km/h) lett volna.

2012. nov. 29. 18:15
 3/13 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy ki se tudott volna ott normálisan nyílni a ritka levegő és a kis sebesség miatt, ha meg igen, lehet, hogy összegabalyodott volna...
2012. nov. 30. 07:57
 4/13 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy kinyílt volna, csak nagyobb sebességnél.
2012. nov. 30. 13:15
 5/13 A kérdező kommentje:
Én ugyan nem számoltam utána, de szerintem egy óra alatt nem ért volna földet. Azért tettem fel a kérdést, mert én azt gyanítottam, hogy a lassú Földet-érés miatt talán meg is fulladhatott volna, hiszen odafönn oxigénpalackból kapta a levegőt!
2012. nov. 30. 15:00
 6/13 anonim ***** válasza:
Ez nem "szerintem" kérdése: képes vagy kiszámolni, vagy nem. Nem. Akkor meg hallgass.
2012. nov. 30. 20:43
 7/13 A kérdező kommentje:
Miért hallgassak? Örülök, hogy kiszámoltad, de más a véleményem. Érthető?
2012. dec. 2. 12:05
 8/13 anonim ***** válasza:

Ez kb olyan, mintha az lenne a kérdés, hogy egy 100 km/h sebességgel haladó vonat mennyi idő alatt tesz meg 300 km távolságot. A válasz 3 óra.

Neked meg más a véleményed.

2012. dec. 2. 13:58
 9/13 A kérdező kommentje:
Nem egészen olyan, mivel itt olyan tényezők vannak, amelyekkel igencsak nehéz számolni! Például ott fenn a levegő igencsak ritka, lejjebb már sűrűbb. Ezt is bele kell számolni! Aztán ott van még az is, hogy az ejtőernyőst elviheti egy légáramlat minden irányba, ez is módosít az eredményen.
2012. dec. 2. 16:52
 10/13 A kérdező kommentje:
Azt a 216 km/h csúcssebességet mikor éri el? Remélem nem a becsapódáskor!
2012. dec. 2. 16:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!