Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Vízzel hajtott autó?!?!

Vízzel hajtott autó?!?!

Figyelt kérdés

Ahogy forraltam a vizet kipattant a fejemből hogy ha a dugattyúk alatt forró víz lenne akkor az kb ugyan úgy tudná mozgatni a dugattyút mint a benzin (na persze nem olyan erővel)

mert ugye forr a víz, lobog, ez által nyomkodná a dugattyút, és mozogna..

na milyen ötlet? ehhez persze az kellene hogy állandóan 100+ fokos váz legyen a rendszerben.

na nóbel díj?

2012. okt. 23. 23:43
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Nagyszerű ötlet, az vele a baj, hogy ezt az alábbi pofa már a 18. században kitalálta:

[link]

2012. okt. 24. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:

10:

"100 fokos vízzel nem lehet gőzgépet hajtani mert nincs nyomása, ahhoz 100 foknál jóval magasabb hőfokú gőz kell!"

nem éppen. lsd. atmoszferikus gőzgép.

2012. okt. 24. 14:03
 13/18 A kérdező kommentje:
na igen, arra nem gondoltam hogy a vizet is fel kéne forralni valamivel lol
2012. okt. 24. 15:59
 14/18 anonim válasza:

Ömm, amint az előbb mondták, azt már jó pár éve feltalálták.

De mi lenne ha nem forralós módszerrel hasznositanánk a vizet, hanem pl már megvannak a hidrogénnel müködő autók.

Na én arra gondoltam hogy valami módon ketté tudnánk választani a hidrogént az oxigéntől:)s akkor pedig a kipufogón kijönne az oxigén, ami tisztitja a levegőt is

2012. okt. 24. 16:37
 15/18 2xSü ***** válasza:
#14: Vigyázz, mert te meg az örökmozgót próbálod feltalálni, aminek a léte viszont fizikai összefüggések alapján cáfolható.
2012. okt. 24. 18:29
 16/18 anonim ***** válasza:
igazából ilyen autóval már régóta kísérleteznek, asszem elektrolízissel bontják le a vizet (de javítsatok, ha tévedek) és amennyire emlékszem egy magyar srác is kitalált valami "víz hajtású" autót. ez néhány éve volt.
2012. okt. 24. 18:33
 17/18 anonim válasza:

Amugy örökmozgó autó, már volt elég rég:D

Az az autó 1970 környékén volt ,nem benzinnel müködött hanem turbinával, s a dokumentum filmben azt mondták hogy nem lassitott az autó ha elengedtük a gázt :)

2012. okt. 25. 05:50
 18/18 anonim ***** válasza:
Bizony, voltak hibái a gázturbináknak az óriási fogyasztáson kívül is (például a motorfék hiánya). Nem is terjedtek el a közúti járművekben.
2012. okt. 25. 09:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!