Vízzel hajtott autó?!?!
Ahogy forraltam a vizet kipattant a fejemből hogy ha a dugattyúk alatt forró víz lenne akkor az kb ugyan úgy tudná mozgatni a dugattyút mint a benzin (na persze nem olyan erővel)
mert ugye forr a víz, lobog, ez által nyomkodná a dugattyút, és mozogna..
na milyen ötlet? ehhez persze az kellene hogy állandóan 100+ fokos váz legyen a rendszerben.
na nóbel díj?
10:
"100 fokos vízzel nem lehet gőzgépet hajtani mert nincs nyomása, ahhoz 100 foknál jóval magasabb hőfokú gőz kell!"
nem éppen. lsd. atmoszferikus gőzgép.
Ömm, amint az előbb mondták, azt már jó pár éve feltalálták.
De mi lenne ha nem forralós módszerrel hasznositanánk a vizet, hanem pl már megvannak a hidrogénnel müködő autók.
Na én arra gondoltam hogy valami módon ketté tudnánk választani a hidrogént az oxigéntől:)s akkor pedig a kipufogón kijönne az oxigén, ami tisztitja a levegőt is
Amugy örökmozgó autó, már volt elég rég:D
Az az autó 1970 környékén volt ,nem benzinnel müködött hanem turbinával, s a dokumentum filmben azt mondták hogy nem lassitott az autó ha elengedtük a gázt :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!