Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » K\\ (M U L) Halmazműveleti...

K\\ (M U L) Halmazműveleti jelölés, de mit jelent egészen pontosan? (csak sejtésem van, de. )

Figyelt kérdés

1.Adott a következô alaphalmaz H = {1; 2; 3; 4; 5; 6; 7; 8}, továbbá az alábbi halmazok: A = {3; 4; 6; 8}, B = {1; 2; 8},

c = {x EH|x = prím} -> Ez mit jelent?

a. Készítsen Venn-diagramot!

b. Határozza meg a következô halmazokat (elemeik felsorolásával)!

(AUB)metszet C -> Ez mit jelent? Mért van zárójelben?

(A U B)\\C

2.Adott három intervallum: K = [ -2;5[, L = ]1;6], M = [0;3]

a. Ábrázolja számegyenesen a megadott halmazokat!

b. Adja meg a következô intervallumokat:

M metszet L , K\\(M U L)

Vagyis: M metszet L = {0,1,2,3}

Utolsót nem értem megint csak, kérem valaki magyarázza el, előre is köszönöm.

2009. aug. 6. 23:17
 1/3 anonim ***** válasza:

az 1. rész azért van zárójelben, hogy tudd az értelmezési sorrendet.

(A U B)\C azokra teljesül, ami vagy A vagy B halmazban és ezzel egyidejűleg a C halmazban is benne van.

A másodikat meg most nem értem, fáradt vagyok már. Ha akarod, küldök mailt egy MSN-címmel, majd vmikor ott magyarázok

2009. aug. 6. 23:51
 2/3 A kérdező kommentje:
Hmm de az nem különbséget jelent? Szóval nem azt jelenti, hogy Minden ami a két halmaz unioja, de nincs benne Cben
2009. aug. 7. 00:01
 3/3 anonim ***** válasza:
Bocs. De. a lefelé görbülő U-betű a metszet. :S
2009. aug. 7. 11:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!