Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Nem érdekes, hogy a tudomány...

Nem érdekes, hogy a tudomány jelenlegi állása szerint nincs örökmozgó de a különböző fórumok teli vannak örökmozgó építő kisiparosokkal?

Figyelt kérdés
2012. okt. 14. 17:57
1 2
 11/16 Shai-Hulud ***** válasza:

"Amíg nem voltak repülők, addig úgy tartották, hogy lehetetlenség, hogy az ember repüljön."

Ez kicsit csúsztatás.

Nem a repülés elvét tartották lehetetlennek, hanem a gyakorlati megvalósítást. A kor technikai szintje nem tette lehetővé a repülő szerkezet készítését.

Ez azért igen nagy különbség.

2012. okt. 19. 11:26
 12/16 anonim válasza:

,,Nem a repülés elvét tartották lehetetlennek, hanem a gyakorlati megvalósítást."

Nem teljesen mindegy? Nem hittek benne, hogy valaha fent fogunk repülni. Felesleges minden szóba belekötni. Akkor mondok én egy példát, ahol az elv sem stimmelt már.

Azt régen tényleg senki nem gondolta volna, hogy ami olyan fényesen világít az égen éjszaka, hogy oda majd egyszer egy ember elmegy és letűz egy zászlót.

Ja várj, most jön az, hogy ,,Nem is volt holdra szállás". Próbáld megérteni a példákat és ne a kötekedés legyen a célod, hanem a mondanivalónk megértése.

Respect

2012. okt. 28. 01:11
 13/16 Shai-Hulud ***** válasza:

"Nem teljesen mindegy? "

Nem, nem teljesen mindegy. Igen nagy különbség van közöttük.

Egyáltalán nem mindegy, hogy valaminek van-e ELVI határa (mert ha van, akkor NINCS ÉRTELME azzal foglalkozni, hogy azt átlépjük), vagy pedig csak nincs megfelelő MÓDSZER arra, hogy átlépjük (mert a tudományt azért tartjuk, hogy megtalálja ezeket a módszereket).

Például nem mindegy, hogy a betegségeket az Isten küldi-e ránk, mert ha igen, akkor nincs mód, hogy elkerüljük. De ha valami fertőzés következménye, akkor fertőtlenítéssel, antibiotikumos kezeléssel esetleg gyógyítható.

"Azt régen tényleg senki nem gondolta volna, hogy ami olyan fényesen világít az égen éjszaka, hogy oda majd egyszer egy ember elmegy és letűz egy zászlót. "

Valóban, amíg egy szférának gondolták az eget, amelyre oda vannak festve a csillagok, senki nem gondolt ilyet. De mióta TUDJUK, hogy azok nem festett képek, azóta mindig is léteztek olyan emberek, akik valahogyan oda akartak jutni, csak a módját nem ismerték. Ezeket hívták (hívják) tudósoknak...

"most jön az, hogy ,,Nem is volt holdra szállás""

Nem jön. Nem az én szokásom tagadni a tudományos eredményeket, mint az a fentiekből is kiderül.

2012. okt. 28. 09:12
 14/16 anonim ***** válasza:

Kételkedők mindig is voltak és lesznek. A probléma velük, hogy állandóan hátráltatják azokat akik hisznek valamiben. Persze miután megtörténik a "csoda" akkor szempillantás alatt megváltozik a véleményük. Ez így van az élet minden területén. Vannak akik hisznek valamiben és küzdenek egy életen át, mások pedig semmiben nem látják az értelmet. Sajnos a passzivitásuk hatással van a társadalomra is, mert amíg az aki hisz valamiben, azzal foglalkozik, hogy felmutasson valamit, addig a hitetlen unalmában (és, hogy egy kicsit magát is nyugtassa) mindenkinek bemeséli, hogy az egész egy baromság. Mindenki kéne higgyen valamiben, és nem szidni mást, hogy miért hisz abban amiben.

Értem a repülős példánál, hogy mit akarsz mondani, de ami lehetetlennek tűnik, arról az emberek nagyrésze lemond. Na de azért nem jelenthetjük ki valamiről, hogy nem lehetséges, csak mert az eddigi tudásunkba nem fér bele. Még csak azt sem, hogy a jelenségek minden porcikáját meg tudjuk magyarázni. Én sem tartozom a "kisiparosok" körébe, de inkább biztatom őket, mintsem lebeszéljem erről.

2012. okt. 28. 17:50
 15/16 anonim ***** válasza:

Ezzel nincs is semmi baj, biztassuk őket - csak legtöbbjük olyan ajtókat akar betörni, ahol valójában nincs is ajtó...

Újra és újra előjönnek a mágneses örökmozgók, holott milliárdszor vizsgált tény, hogy nincs. Mégis előszedik újra és újra ugyanazokat az ezerszer lerágott, bizonyítottan csalás-videókat szedik elő youtube-ról. Újra és újra előjönnek az önfenntartó rendszerek, ahol a "feltalálok" bizonygatják, hogy az elektronok csak pusztán úri jókedvüktől haladni körbe-körbe a vezetékekben. A trükkösebb köré csavar valami áltudományos blablát, hogy az éter sodorja őket, vagy akármi - ettől ez még nem lesz értelmesen vizsgálandó terület.

Ez ugyanaz, hogy pontosan tudjuk, hogy gravitáció létezik. Milliárdszor vizsgáltuk, tapasztaltból ismerjük. Ha én most belinkelgetek videót youtube-on emberekről, akik a videó tanúbizonysága szerint minden ok nélkül repülnek, akkor szerinted biztatni kéne a tizedikről kiugró embereket, hiszen csak "gyakorlás" kérdése? Dehogy, ez egyértelműen orbitális marhaság. Holott csak egy gyors kereséssel is egy rakat bűvészt találok, aki szemmel láthatólag segítség nélkül lebeg, földi körülmények között. Mégis lehetséges, csak a vaskalapos tudomány elnyomja? Hiszen régen azt állították, hogy levegőnél nehezebb szerkezet sosem fog repülni - ebből az egyáltalán nem összefüggő logikai levezetésből kiderült, hogy nyugodtan ugorhatsz, nincs is gravitáció, csak az olajlobbi nyomja ránk, hogy a repülőkbe eladják drágán a kerozint.

Persze, ezek nagyon durván sarkított példák, de a lényeg mégis ez. Vannak a tudományban földi körülmények közepette rendkívül alaposan áttanulmányozott területek. Ezért teljesen fölösleges megvizsgálni azt, aki szerint négy sorba kapcsolt akkumulátor egymást töltése miatt sosem merül le. Biztosan tudjuk, hogy marhaság. A gombnyomogatás "extra" energiáját megcsapolni is az. Minden bizonnyal vannak még számunkra totálisan ismeretlen energiatípusok, de elárulom neked - ezeket nem két kábeldarabbal fogjuk megcsapolni. A kábelek fizikáját itt, ezen a bolygón teljesen ismerjük. Egy fekete lyukban más lenne a helyzet, de a legtöbb sufni-feltaláló földi körülmények között talál fel sosem bizonyított találmányt :)

2012. okt. 28. 18:32
 16/16 anonim ***** válasza:

Én komoly kutatókra gondoltam amikor a hozzászólásomat írtam, és nem holmi csalókra, akik hajlamosak a bűvészmutatványokra. Ilyen szemfényvesztők sajnos minden tudományágban vannak. Nem is beszélve arról, hogy egyesek a Nobel díjért mire nem képesek. Én a komoly, elszánt emberekről beszéltem, akik ebben találják örömüket.

Hidd el, hogy ha valaki fel is találna egy ilyen szerkezetet, nem a youtube-n nézegetnéd. Esetleg pár év múlva amikor a titkos meg a kevésbé titkos szervezetek megunták és átadják az iparnak. De ami a NASA-ban vagy az area51-ben van, azt mi halandó emberek el sem tudjuk képzelni. Na de ez más mese.

2012. okt. 28. 19:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!