Hogy van ez az ősrobbanásnál?
Nem filozofálgatok, csak nem értek pár dolgot, és szeretném, ha valaki megpróbálná elmagyarázni. Elég sok ilyen vonatkozású műsort láttam már, mert érdekel, de egy ponton sehogy sem tudok napirendre térni.
Van két dolog. Az egyik, hogy az ősrobbanás nyomán keletkezett az univerzum. A másik, hogy az univerzum tágulása egyre gyorsul. Ha én laikusként ezt a gyorsuló tágulást visszafele fordítom, akkor azt kapom, hogy az univerzum zsugorodása fokozatosan lassul, így bármennyit is megyek visszafele, sosem érkezhetek el egy "ősrobbanásig", csak egy olyan pontig, ahol a szingularitás nagyon lassan elkezdett kiterjedni.
A másik dolog, amit nem értek, hogy sokszor felmerül a kérdés, mi lehetett az ősrobbanás előtt (több műsor is foglalkozott vele). Mármost, más helyeken azt hallani, hogy az ősrobbanás pillanatában keletkezett a tér és idő. Ha az idő akkor keletkezett, akkor hogy beszélhetünk bármilyen ősrobbanás "előtti" fázisról?
Nagyon szeretném, ha valaki elmagyarázná, mi hibázik abban, amit fejben sikerült összeraknom, mert így egyáltalán nincs rend.:)
És bocsi, ha nem jól használom a szakkifejezéseket, remélem, a lényeg érthető maradt.:)
Előre is köszi minden választ!
Köszönöm a válaszokat! Most egy-két dolog helyrekerült a fejemben, amiért nagyon hálás vagyok! :)
Hamarosan jövök a köv. kérdésemmel is! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!