Testmagasság kontra élettartam részletesen? Szakmabeliek válasza előnyben!
Nem igazán lehet találni kielégítő információt erre vonatkozóan, magyar nyelven pedig még olyat sem. Az angol Wikipédia tesz némi homályos célzást rá, hogy testmagasság összefüggésben van a várható biológiai élettartammal a Google-t használva pedig könyveket kínálnak megvételre.
Eddig arra jutottam, hogy statisztikák vannak, ami alapján az alacsonyabbak hamarabb halnak meg. De bővebb infót nem találtam, hogy találtak-e bármi összefüggést, vagy csak egyszerű korreláció van a kettő között. Mert az egyéb okok miatt is lehet. Például minél alacsonyabb valaki, annál jobban ugrál a testtömegindexük, a túlsúly pedig hatással van a szív és érrendszerre. Ezt és ehhez hasonlókat figyelembe vették-e?
És azt honnan lehet megtudni, hogy valaki a génjei alapján alacsony, vagy a külső hatások miatt?
Úgy értem, a nyilvánvaló szituációkat (mikor mindenki, még a nagyszülők is magas a családban) leszámítva.
Mert olyan is szokott lenni, hogy valaki az apjától és az anyjától is magasabb (még nőben is) és olyan is, hogy valaki, akár édestestvérek vannak úgy, hogy az egyik alacsony a másik magas és az alacsonyt sem érte semmilyen káros hatás a magashoz képest és még a táplálkozásuk, környezetük is majdnem hasonló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!