Mikorra jöhet piacra olyan automata váltó v. eljárás, ami a manuális váltásnál jóval hatékonyabb?
Szerinted az f1-ben milyen váltót használnak? És egyébként olyat már lehet is kapni. Csak kapcsolgatni kell fel és le a fokozatokat, nem kell kuplungot használni, de be lehet állítani, hogy teljesen automata legyen.
Ilyet már fordokba és fiatokba is lehet kérni, viszont az elsőket audikba, mercikbe szerelték be.
ma 13:44
Hát, én is így voltam vele, amíg az utat versenypályának néztem, és éjjel-nappal tuningról olvastam, stb. Amint az ember kiábrándul ebből a nagy vezetni élvezet baromságból, egyből rájön, hogy váltani szar - kivéve sportautókban. Főleg városban jó váltogatni, ahogy araszol a tömeg: 0-1-2 és újból...
Nem igazán értem, hogy mire gondolsz.
Van már automata váltó.
Sőt, haverom apjának a McCormick-jában olyan is van, hogy powershift váltó.Ez annyit tesz, hogy terhelés közben is válthatsz.A váltás csak annyi, hogy a váltókar tetején van egy kis joystick nevű pöcök, azt előrebillented és már a köv. fokozatban vagy.
Ez csak egy kis ismertetés volt, nem kapcsolódik szorosan az általad említett autó kategóriába.
Viszont oda tartozik a duplakuplung rendszer, amiben a váltás sokkal gyorsabb, mint a sima váltóknál.
Minden autómárkánál kérheted az automata váltót az Alfától a Suzuki-ig.
Természetesen ez félár,azaz többe fog kerülni az új autó.
A vicc az hogy Amerikában meg pont fordítva van ez:
Ha 1 kézi váltós kocsit szeretnél,akkor meg ez kerül felárba.
„Az automata sebességváltóval ellátott autó jelentősen többet fogyaszt, mint a hasonló teljesítményű kézi váltós változat.”
Nem igaz – legalábbis ma már nem. Míg régen – azonos hengerűrtalom és teljesítmény mellett – 20-30%-kal is többet fogyasztott az automata sebességváltós kivitel, ma az átlagos különbség 5–10%-ra olvadt. A legkorszerűbb automata és félautomata, duplakuplungos váltók esetében még ez a különbség is eltűnt, sőt előfordul, hogy a kézi sebességváltós variáns gyári átlagfogyasztása magasabb.
04:43 - hibas
Az USAban egy manualis valtos auto altalaban 1000 dollarral olcsobb, mint automata valtos verzioja.
Ez uj es hasznalt autokra egyarant ervenyes. (persze ez csak egy korulbeluli osszeg; lehet az arkulonbseg 800 de akar 1200 is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!